Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιθ

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος των καταθέσεων και αντεξετάσεων για την τρίτη θανατική ανάκριση για τον θάνατο του  Θανάση Νικολάου, με τον ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή Σάββα Μάτσα. Ο κ. Μάτσας έκανε και σήμερα λόγο για λάθη και τις παραλήψεις του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού,   που αγγίζουν τα όρια της συγκάλυψης.

«Όλα αυτά τα ψέματα ένας μόνο λόγος υπάρχει για να τα πει, αυτός της συγκάλυψης.», τόνισε ο κ. Μάτσας.

Άμοιρη ευθυνών κατά τον κ. Ματσα δεν είναι ούτε η Αστυνομία καθώς όπως είπε  η υπόθεση θα έπρεπε να διερευνηθεί ως φόνος ή τουλάχιστον ως ανθρωποκτονία.  Υπέδειξε μάλιστα πως  η Αστυνομία αποδέχθηκε την αυτοκτονία πριν διενεργηθεί νεκροψία, επομένως δεν έγινε σωστή αστυνομική έρευνα, από το αρμόδιο σώμα.

Πρόσθεσε ακόμα πως ενώ υπήρξαν  υποψίες εναντίον  στρατιωτών ότι πιθανόν να εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του  Θανάση Νικολάου, δεν έγινε καμία σύλληψη, ούτε διερεύνηση των άλλοθι που προέβαλαν.

Εντάσεις κατά την αντεξέταση

Με ερωτήσεις που αφορούν στην ιατροδικαστική έκθεση του Σοφοκλή Σοφοκλέους, η οποία έγινε στο πλαίσιο της δεύτερης έρευνας, ξεκίνησε την αντεξέτασή της η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας με τον κ.Μάτσα να απαντά πως λόγω των φιλικών σχέσεων που έχουν Σοφοκλέους και Σταυριανού η έκθεση αυτή ήταν θετικά προκατηλειμένη .

«Η έκθεση του κ. Σοφοκλέους, καταρρίπτεται από τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την εκταφή. Ο κ. Σταυριανός κάνει αναφορά σε άλλα κατάγματα  στην ιατροδικαστική του έκθεση τα οποία δεν ταυτίζονται με αυτά που εντοπίστηκαν στην εκταφή από τους άλλους εμπειρογνώμονες», επισήμανε ο κ. Μάτσας.

Δεν θα καταθέσει η μητέρα του Θανάση

Πριν όμως την έναρξη της διαδικασίας, οι δικηγόροι της οικογένειας απέσυραν το αίτημα τους να καταθέσει η μητέρα του Θανάση παρά την θετική απόφαση του δικαστηρίου, με τη δικηγόρο της οικογένειας Λητώ Καριόλου να σημειώνει:

«Λόγω του προσβλητικού και απαξιωτικού τρόπου που έγινε μέχρι τώρα η αντεξέταση από την εκπρόσωπο της Γενικής Εισαγγελίας, με λύπη μας αποσύρουμε το αίτημα διότι δεν είναι δυνατό υπό τις περιστάσεις να αντεξεταστεί η μητέρα του θύματος», τόνισε η κ. Καριόλου.

Με την εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας να σχολιάζει ότι δεν αποδέχεται τους χαρακτηρισμούς.

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία, ορίστηκε στις 28 Μαρτίου, κατά την οποία θα κατατεθούν οι τελικές αγορεύσεις. Τότε θα οριστεί και η ημερομηνία για ανακοίνωση της απόφασης.