Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Ολοκληρώθηκε σήμερα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, η τρίτη θανατική ανάκριση του Θανάση Νικολάου με τη συνέχεια της εξέτασης του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή Σάββα Μάτσα. Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 28 Μαρτίου στις 11.30 με τις αγορεύσεις των δύο πλευρών.

Η οικογένεια έκανε αίτημα η Ανδριάνα Νικολάου να μην καταθέσει στις 8 Μαρτίου, λόγω θεμάτων υγείας που αντιμετωπίζει, κάτι που έγινε δεκτό από το Δικαστήριο.

Η μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας ανέφερε στη Δικαστή πως «Λόγω του προσβλητικού και απαξιωτικού τρόπου που έγινε μέχρι τώρα η αντεξέταση από την εκπρόσωπο της Γενικής Εισαγγελίας, με λύπη μας αποσύρουμε το αίτημα, διότι δεν είναι δυνατό υπό τις περιστάσεις να αντεξεταστεί η μητέρα του θύματος».

Σε παρέμβαση της η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, είπε ότι δεν αποδέχεται τους χαρακτηρισμούς.

Ο κ. Μάτσας αναφέρει σήμερα πως μπορεί να είναι ανθρώπινες οι παραλήψεις ή άγνοια.

«Αυτό που μας έκανε να βεβαιωθούμε ότι ο κ. Σταυριανού όχι μόνο επέδειξε αμέλεια αλλά είπε ψέματα είναι ότι στη δεύτερη θανατική ανάκριση ρωτήθηκε από τον κ. Δερμοσοσνιάδη πως αφού έπεσε από τη γέφυρα τόσου ύψους δεν υπήρχε βαθούλωμα; Η απάντηση του ήταν πως έβρεξε προηγουμένως και το έδαφξος υπήρξε συμπαγές στην πίεση. Ενώ στη δεύτερη θανατική ανάκριση όταν ρωτήθηκε ο ξανά γιατί δεν έμεινε βαθούλωμα στο έδαφος απάντησε ότι ήταν πολύ μαλακό το έδαφος λόγω των νερών».

Ο κ. Μάτσας δηλώνει πως υπήρχε προσπάθεια συγκάλυψης από την πρώτη στιγμή και αναφέρθηκε στις έρευνες που θα έπρεπε να κάνουν οι διωκτικές αρχές.

Ο κ. Μάτσας τόνισε πως ενώ για τρεις στρατιώτες που υπήρχαν υποψίες ότι εμπλέκονται, δεν υπήρξε καμία σύλληψη επειδή ανέφεραν ότι ήταν όλοι μαζί σε μια καφετέρια. Επίσης, δηλώνει πως δεν ελέγχθηκε το κλειστό κύκλωμα του καταστήματος που ήταν εκεί, δεν ζητήθηκαν τα τηλεπικοινωνιακά τους δεδομένα ούτε λήφθηκε κατάθεση από κάποιον που εργαζόταν στην καφετέρια.

Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε ότι ακόμη και τις καταθέσεις που πήραν ανακριτές από στρατιώτες, το έκαναν εντός του λόχου.

Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας αναφέρθηκε στην έκθεση του ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους διαβάζοντας συγκεκριμένες παραγράφους τις οποίες σχολίασε στην πορεία ο κ. Μάτσας σημειώνοντας ότι ο κ. Σοφοκλέους είχε φιλικές σχέσεις μ τον συνάδελφο του Πανίκο Σταυριανό και ήταν προκατειλημμένος στην έκθεση του

«Διαψεύδονται πανηγυρικά τα όσα γράφει για τα κατάγματα και αυτό φάνηκε από την εκταφή καθώς τα κατάγματα στην αριστερή πλευρά για τα οποία γράφει ο κ. Σοφοκλέους δεν υπάρχουν», αναφέρει ο κ. Μάτσας.

Σύμφωνα με τον Σάββα Μάτσα, ο Πανίκος Σταυρινός θα έπρεπε να είναι ύποπτος για επτά κατηγορίες.

Η Ξένια Ξενοφώντος εκπρόσωπος Νομικής Υπηρεσίας, ανέφερε πως μετεωρολογικός λειτουργός είπε πως υπήρξε μεγάλη ποσότητα  βροχής τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ υπήρξαν και καταθέσεις που αναφέρουν μεγάλη ποσότητα βροχής.

Με τη σειρά του ο κ. Μάτσας, δήλωσε πως η κ. Ξενοφώντος παραπλανάει το Δικαστήριο δηλώνοντας πως δεν υπάρχει ροή νερού όποτε βρέχει. Απαντώντας πως δεν μπήκε χώμα στο στόμα του Θανάση Νικολάου λόγω του καιρού.