Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μεταναστες 2
*Φωτογραφία αρχείου

Άλλοι δεκαπέντε μετανάστες, εννέα άνδρες, τέσσερις γυναίκες και δύο παιδιά αραβικής καταγωγής, έφθασαν χθες το βράδυ στην περιοχή των Κοκκίνων με πλοιάριο από την Τουρκία.

Οι Σύροι μετανάστες αποβιβάστηκαν σε ερημικό σημείο μεταξύ Παχυάμμου και θύλακα των Κοκκίνων, και μόλις βγήκαν στην ακτή, τους παρέλαβαν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Δημοκρατίας που παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους.

Οι μετανάστες υποβλήθηκαν στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχους όπου και έδωσαν καταθέσεις, στις οποίες αναφέρουν ότι για τη μεταφορά τους στην Κύπρο, πλήρωσαν από 1500 μέχρι 2000 δολάρια σε τούρκο διακινητή.

Οι δεκαπέντε μετανάστες μεταφέρθηκαν στο κέντρο υποδοχής Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κοκκινοτριμιθιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι Τούρκοι διακινητές χρησιμοποιούν σύγχρονα ταχύπλοα σκάφη, για τις επιχειρήσεις αστραπή που πραγματοποιούν στα παράλια της Τυλληρίας, ώστε να μην προλαβαίνει η Λιμενική να τους καταδιώξει και να τους συλλάβει.