Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κυπριανός κηδεία.

«Για πού το βαλες καρδιά μου μ` ανοιχτά πανιά. Για ποια πέλαγα ουράνια άστρα μαγικά».

Το φωτεινό αστέρι του Μουσικού Λυκείου Αμμοχώστου Φώτη Πίττα, τον Κυπριανό Παπαϊωάννου που στο σύντομο βίο των 23 του χρόνων φώτισε με την παρουσία του το μάταιο τούτο κόσμο, τίμησαν το πρωί οι μαθητές στο σχολείο που φοίτησε.

 «Για ποια μακρινή πατρίδα έρμη ξενιτειά. Θάλασσα ουρανός μ` αστέρια πουθενά στεριά. Για πού το `βαλες καρδιά μου μ` ανοιχτά πανιά»

Ένα χρόνο μετά από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, στο προαύλιο χώρο του Λυκείου Κοκκινοχωριών τελέστηκε το πρωί τρισάγιο στη μνήμη  του ευγενικού νέου, του λεβέντη καταδρομέα από το Αυγόρου, του απόφοιτου της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του τρίτου από τα έξι παιδιά του πατρός Χριστόδουλου και της πρεσβυτέρας Γεωργίας Παπαϊωάννου.

Καθηγητές και μαθητές στο Λύκειο Κοκκινοχωριών, μνημόνευσαν τους 57 στην πλειοψηφία τους νέους, που πριν ακριβώς ένα χρόνο χάθηκαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τεμπών .

«Και επειδή σήμερα είναι η μέρα χρώματος και το χρώμα σημαίνει χαρά, την αφιερώνουμε την μέρα αυτή στην μνήμη του Κυπριανού», ανέφερε ο Βοηθός Διευθυντής του Λυκείου Κοκκινοχωρίων, Αδάμος Κακουρής.

Ενώ η αδελφή τοy Έυα , ανήρτησε σήμερα τα τελευταία προφητικά λόγια που έγραψε ο Κυπριανός στο σημειωματάριο του.

«Δοξολόγα Τον Θεό που εισάκουσε τις προσευχές σου και έσωσε το δικό σου άνθρωπο χαρίζοντας του τον παράδεισο. Τον παράδεισο, τον οποίο αν δεν επέτρεπε το δυσάρεστο γεγονός δεν θα αποκτούσε ποτέ.»

Στην τραγωδία χάθηκε και η 24χρονη Αναστασία Αδαμίδου από την Πάφο, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκλονισμό προκαλεί η ανάρτηση του συντρόφου της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Δημήτρη Ξενιτόπουλου, ο οποίος μοιράστηκε φωτογραφίες μαζί της.  

«Ποια αγάπη ποιο λιμάνι ποια παρηγοριά. Θα `χεις αγκαλιά το κύμα χάδι το νοτιά. Για πού το `βαλες καρδιά μου μ` ανοιχτά πανιά».