Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηρ

Την πεποίθησή του πως η επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία «δεν θα καθυστερήσει», εξέφρασε ο Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα.

Νωρίτερα σήμερα, οι πρόεδροι Τουρκίας και Ρωσίας επικοινώνησαν τηλεφωνικά, με αφορμή τα 70α γενέθλια του πρώτου.

«Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε τη Δευτέρα, μου είπε (ο Βλαντίμιρ Πούτιν) ότι η επίσκεψη δεν θα καθυστερήσει. Ευχαρίστησε την Τουρκία για τη θέση της στις διεθνεις πλατφόρμες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διμερή μας σχέση», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε πως ο Πούτιν δεν σχεδιάζει επίσκεψη στην Τουρκία πριν από τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, καθώς έχει ένα σφιχτό και πολυάσχολο πρόγραμμα.

«Δεν υπάρχει χρόνος πριν από τις εκλογές. Το πρόγραμμα εξακολουθεί να είναι αρκετά σφιχτό για τον πρόεδρο και ο κ. Ερντογάν είναι, επίσης, πολυάσχολος», δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας πριν από τις εκλογές στη Ρωσία.

Σημειώνεται πως οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία είναι προγραμματισμένες για το διάστημα 15-17 Μαρτίου. Σε περίπτωση που δεν αναδειχτεί νικητής (απαιτείται τουλάχιστον το μισό των ψήφων), θα πραγματοποιθεί επαναληπτικός γύρος στις 7 Απριλίου.