Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φε

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν "σύνοδος κορυφής και συναντήσεις» στα κατεχόμενα μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και ψευδοκράτους για να συζητηθεί όλο το φάσμα των σχέσεών τους, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΕΕ και «πρωθυπουργός» στα κατεχόμενα, Ουνάλ Ουστέλ, από το Μπακού, όπου βρίσκεται προσκεκλημένος του Αναπληρωτή Προέδρου του κυβερνώντος κόμματος «Νέο Αζερμπαϊτζάν».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση για τις επαφές του στο Αζερμπαϊτζάν, ο κ. Ουστέλ δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες συναντήσεις που είχε παρά μιλά για νέες φιλίες και ειλικρινείς σχέσεις που δημιούργησαν εκεί, σημειώνοντας πως αποτελούν τα πρώτα βήματα του ταξιδιού του ψευδοκράτους «σε νέες γεωγραφίες για να γίνει μέρος του κόσμου".

Είπε επίσης πως "το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ του Κόμματος του Νέου Αζερμπαϊτζάν και του Κόμματος Εθνικής Ενότητας είναι η γέφυρα των πολιτικών, πολιτιστικών και οικονομικών μας σχέσεων».

Υπενθύμισε την πρόσκληση του Προέδρου του Αζερμπαϊζάν Ιλχάμ Αλίεφ προς τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ να συμμετάσχει στη σύνοδο του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών στη Σούσα κάτι που, όπως είπε, είναι ένας από τους μεγαλύτερους δείκτες ότι οι σχέσεις τους με το Αζερμπαϊτζάν έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους.

«Επιβεβαιώσαμε αυτή την ειλικρίνεια κατά την επίσκεψή μας στο Κόμμα του Νέου Αζερμπαϊτζάν και στις διακομματικές συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε. Εργαστήκαμε πάνω σε έναν οδικό χάρτη για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Ταυτόχρονα, καταλήξαμε σε συμφωνία αυτές οι διακομματικές σχέσεις να μην παραμείνουν μόνο μεταξύ των κορυφαίων στελεχών, αλλά να αντικατοπτρίζονται και στις σχέσεις των γυναικείων οργανώσεων και των οργανώσεων νεολαίας των κομμάτων μας», είπε

Ο Ουνάλ Ουστέλ είπε ότι προσκάλεσε αξιωματούχους της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν να επισκεφθούν το ψευδοκράτος ώστε να συζητήσουν την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων.

«Τα συγκεκριμένα βήματα που θα κάνουμε θα ανεβάσουν την τρέχουσα αδελφική μας σχέση στο υψηλότερο επίπεδο σε πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο. Συνοψίζοντας, οι σχέσεις 'τδβκ'-Αζερμπαϊτζάν έχουν ήδη οικοδομηθεί πάνω στην μακραίωνη σχέση αδελφοσύνης και συγγένειάς μας. Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να ανυψώσουμε αυτές τις υπάρχουσες ειλικρινείς σχέσεις στο επίπεδο που τους αξίζει σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο μέσω συγκεκριμένων βημάτων", ανέφερε.

«Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε προς το μέλλον ως ένα με το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο βλέπουμε ως κράτος ενός κοινού έθνους», κατέληξε.