Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γενικο νοσοκομειο λαρνακας

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται στις 27 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Εσωτερικής καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση των Συντεχνιών ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ αναφέρεται ότι «σήμερα Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των ωρομίσθιων εργαζομένων του Τμήματος Εσωτερικής καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με στόχο την συζήτηση και την λήψη απόφασης για την λήψη μέτρων λόγω των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων υποστελέχωσης του Τμήματος».

Η απόφαση των Συντεχνιών «για σύγκληση γενικών συνελεύσεων αλλά και η ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων για λήψη απεργιακών μέτρων είναι αποτέλεσμα της απαράδεκτης καθυστέρησης, της απροθυμίας και της ατολμίας του ΟΚΥπΥ να προχωρήσει σε μέτρα που θα επιλύσουν τα προβλήματα σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό».

Προστίθεται ότι «η ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων είναι για πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 27 Φεβρουαρίου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις από το 2020, έτος κατά το οποίο το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας έχει επεκταθεί με την δημιουργία καινούργιας πτέρυγας η οποία στεγάζει το φυσιοθεραπευτήριο, τα εξωτερικά ιατρεία, το τμήμα αιμοκάθαρσης, τον σταθμό αιμοληψίας και την τράπεζα αίματος, προειδοποιούσαν με συνεχείς παρεμβάσεις τους προς τον ΟΚΥπΥ».

Δυστυχώς όμως, προστίθεται, «οι παρεμβάσεις των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων αγνοήθηκαν παντελώς από τον Οργανισμό, με αποτέλεσμα τα προβλήματα στελέχωσης να διογκώνονται και να διαιωνίζονται».

Ο φόρτος εργασίας που αναλαμβάνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Εσωτερικής Καθαριότητας του Νοσοκομείου Λάρνακας, καταλήγει η ανακοίνωση των συντεχνιών ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ «σε συνδυασμό με την άρνηση του Οργανισμού να εγκρίνει άδειες ανάπαυσης, μας αναγκάζουν να λάβουμε δυναμικά μέτρα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μας».