Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κξ

Τη διαβεβαίωση ότι μέσα από την αξιολόγηση των πραγματικών αναγκών της αγοράς εργασίας δεν πρόκειται με κανένα τρόπο η οικονομία μας να αφεθεί χωρίς την απαραίτητη στελέχωση, έδωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου, την Τρίτη.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, ο κ. Παναγιώτου είπε ότι βρίσκεται σε καθημερινή επαφή και επικοινωνία με τους κοινωνικούς εταίρους και με τις εργοδοτικές οργανώσεις για το θέμα του προσωπικού στις διάφορες επιχειρήσεις ενόψει και της θερινής περιόδου, έτσι ώστε να έχουν μια καλή εικόνα της κατάστασης η οποία ελέγχεται και επαληθεύεται μέσα από τα στοιχεία που διαθέτουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας.

Οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας μας, είπε, «συνεπάγονται και τη δημιουργία επιπρόσθετων αναγκών για στελέχωση της αγοράς εργασίας». Πρόσθεσε ότι «είναι προφανές πως οι δημογραφικές δυνατότητες της χώρας μας είναι ήδη τέτοιες όπου χρειάζεται η επιπρόσθετη ενίσχυση και με κοινοτικούς εργαζόμενους και με υπηκόους τρίτων χωρών για να μπορούμε να καλύψουμε συνολικά τις ανάγκες της αγοράς».

Ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε ωστόσο πως η διαδικασία της στελέχωσης και η επιλογή των θέσεων εργασίας για τις οποίες χρειάζεται να αξιοποιηθούν υπήκοοι τρίτων χωρών «γίνεται μέσα από διαδικασίες οι οποίες διασφαλίζουν ότι δεν θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που πρέπει να λύσουμε».

Επιπρόσθετα, ο κ. Παναγιώτου διαβεβαίωσε ότι «μέσα από τον σχεδιασμό που γίνεται στο Υπουργείο Εργασίας, μέσα από την αξιολόγηση των πραγματικών αναγκών της αγοράς εργασίας, δεν πρόκειται με κανένα τρόπο η οικονομία μας να αφεθεί χωρίς την απαραίτητη στελέχωση».

Πρόσθεσε πως υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για να καταστεί εφικτή η αποτελεσματική αξιοποίηση τόσο του εγχώριου ανθρώπινου  δυναμικού όσο και εργαζομένων από το εξωτερικό, από την Ευρώπη και από τρίτες χώρες, σημειώνοντας παράλληλα ότι «όλα θα εξελιχτούν ομαλά».

Πηγή: ΚΥΠΕ