Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Μαραθώνιο Μιτσερού που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, όπου ο 63χρονος ιατρός Σταύρος Παπαβεργής έχασε τη ζωή του, λόγω αιφνίδιου θανάτου. 

Συγκεκριμένα στο πρώτο χιλιόμετρο μετά την έναρξη του αγώνα, ο 63χρονος κατέρρευσε. 

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο και οι διασώστες προχώρησαν σε ΚΑΡΠΑ στον άνδρα, ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υπέστη δεύτερη ανακοπή και τελικά κατέληξε.

Στη σορό του άνδρα διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή και λήφθηκαν ιστοπαθολογικά δείγματα τα οποία θα σταλούν για εξειδικευμένες εξετάσεις.

Απέραντη θλίψη σκόρπισε η είδηση θανάτου στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή αναφέρει:

«Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί  στην Κύπρο όπου εργαζόταν τα τελευταία χρόνια, ο Ιατρός Ενδοκρινολόγος Σταύρος Παπαβεργής του Εμμανουήλ σε ηλικία 63 ετών, λόγω αιφνίδιου θανάτου κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε αγώνα δρόμου. Ο αείμνηστος Ιατρός υπήρξε ενεργό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου καθώς διετέλεσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου την περίοδο 2005 – 2008. 

Ο εκλιπών, ως Ενδοκρινολόγος υπηρετούσε την Ιατρική με σθένος και αφοσίωση στο ιδιωτικό του ιατρείο στη Ρόδο αλλά και σε νησιά των Κυκλάδων. Τα τελευταία έτη εργαζόταν σε πολυιατρείο στη Λευκωσία της Κύπρου. Υπήρξε λάτρης των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, αφού ασκούταν συστηματικά και συμμετείχε σε πολλούς αγώνες τρεξίματος δρόμου. 

Εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του». 

1