Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Κάτι από Γαλλία, Ιταλία, Εσθονία και Γερμανία θυμίζουν τα κυπριακά εστιατόρια, όταν κάποιος κάνει σύγκριση των τιμών στους τιμοκαταλόγους.

Στοιχεία τα οποία δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία και οι συγκρίσεις με βάση τη διεθνή πλατφόρμα Numbeo μαρτυρούν πως ένα δείπνο ή ακόμη και ένας καφές είναι μια ανοιχτή πληγή για τους πολίτες.  

Λουκάς Αριστοδήμου – Πρόεδρος Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και ποιότητας ζωής

«Όλες οι τιμές που πληρώνει ο καταναλωτής στην Κύπρο τα τελευταία δύο χρόνια δεν δικαιολογούνται επακριβώς και τώρα που ακριβαίνουν».

Το κόστος για δείπνο δύο ατόμων σε εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας στην Κύπρο, Γαλλία, Ιταλία, Εσθονία και Γερμανία αγγίζει τα εξήντα ευρώ , ενώ σε Ελλάδα, Λιθουανία και Λετονία κυμαίνεται από πενήντα μέχρι πενήντα πέντε ευρώ.

λι
8ιθ

Σε αντίθεση με την Πορτογαλία, Σλοβακία, Ισπανία και Σλοβενία όπου ο λογαριασμός για δύο άτομα μπορεί να φτάσει από σαράντα έως σαράντα έξι και μισό ευρώ. 

π9

«Και η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι τουριστικές χώρες όπως και η Κύπρος. Η Κύπρος είναι σχεδόν η διπλάσια», είπε ο κ. Αριστοδήμου.

Φωτιά στην τσέπη των κυπρίων βάζει και ένας απλός καφές καπουτσίνο καθώς η τιμή ανέρχεται στα €3,27 ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι αρκετά πιο κάτω.