Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηλεκτρικό ρεύμα

Παράταση στην αγωνία για τις αυξήσεις ή όχι στο ρεύμα.

Μετά και την προχθεσινή απόφαση του νεοσύστατου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, το μπαλάκι βρίσκεται στο γήπεδο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου η οποία καλείται να αποφασίσει για το τι δέον γενέσθαι.

Η λήψη απόφασης, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, από το Πάρκο Δημήτρη Χριστόφια στη Λακατάμια, δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση με την οριστική κατάληξη του θέματος να αποτελεί θέμα ωρών.    

«Πιστεύω είναι κάτι το οποίο είναι σε διαβούλευση. Ακόμη και αυτό το ΔΣ της ΑΗΚ διαβουλεύεται εσωτερικά για να πάρει μια οριστική απόφαση. Δεν είναι εύκολη η απόφαση απλώς γιατί μπορεί να λέμε ότι ρίχνει την μπάλα στη ΡΑΕΚ αλλά δεν είναι εύκολη απόφαση για κανένα ούτε και για το ΔΣ της ΑΗΚ», δήλωσε ο κ. Παπαναστασίου.

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι οι συζητήσεις του ΔΣ ήταν πυρετώδεις το Σαββατοκύριακο, με τον Οργανισμό να προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή που θα διασφαλίζει την οικονομική του βιωσιμότητα, και τα συμφέροντα των καταναλωτών.  

«Εάν αυτό στηρίζεται σε κάποιες αυξήσεις οι οποίες πρέπει  να επιβληθούν και να ανακτηθούν κάποια έξοδα ώστε ο οργανισμός να μπορεί να διατηρηθεί βιώσιμος αλλά και να μπορέσει να ανταποκριθεί επαρκώς στα αναπτυξιακά προγράμματα καταλαβαίνετε θα πρέπει να μπει σε μια ζυγαριά η επιβολή αυτής της αύξησης που θα καταλήξει στους καταναλωτές του ηλεκτρικού ρεύματος και η σύγκριση να είναι με τα εσωτερικά οικονομικά του οργανισμού», ανέφερε ο Υπουργός.

Δεν αποκλείεται αύριο να υπάρξουν εξελίξεις και οριστικές αποφάσεις.