Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στο πλαίσιο της Ενημέρωσης του προς τα ΜΜΕ, σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε ερώτηση για το θέμα που αφορά πρόθεση της ΑΗΚ για επιβολή 6% επιπρόσθετα στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ως Κυβέρνηση αναγνωρίζουμε τις συνέπειες των διαδοχικών κρίσεων που φαίνονται και στην ενεργειακή ακρίβεια που καλείται ο Κύπριος καταναλωτής να καταβάλλει και είναι για αυτό τον λόγο που και στα μέτρα που έχουν ληφθεί και στα μέτρα που αξιολογούνται, η αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας είναι στους βασικούς άξονες.

«Να αναμένουμε τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΑΗΚ. Έχουν υπάρξει τοποθετήσεις από τον Πρόεδρο της ΑΗΚ ως προς την πρόθεση της ΑΗΚ, αλλά να αναμένουμε τις όποιες ανακοινώσεις», επισήμανε ο Εκπρόσωπος. 

Πρόσθεσε ότι «αυτό που ως Κυβέρνηση έχουμε μεταφέρει και που είναι άποψη μας είναι ότι θα πρέπει στον βαθμό που το επιτρέπουν οι διαδικασίες της ΑΗΚ, να μη μετακυλίεται στους καταναλωτές αυτή την περίοδο επιπρόσθετο κόστος για το ηλεκτρικό ρεύμα».