Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Παράταση στην αγωνία για τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού, κατά την οποία αναμενόταν να κλείσει το θέμα της αύξησης 6% στην τιμή του ρεύματος, ολοκληρώθηκε χωρίς αποφάσεις.

Η ΑΗΚ ανακοίνωσε ότι θα επανέλθει, αφού μάθει την τοποθέτηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τις ανατιμήσεις. Νωρίτερα, πάντως, δεχόταν νέες υποδείξεις από την κυβέρνηση, πως το όποιο κόστος για αναβαθμίσεις στους σταθμούς παραγωγής ρεύματος, δεν πρέπει να μετακυλίεται στους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, πως αναφέρει στην ανακοίνωση της, «το Διοικητικό Συμβούλιο όπως είναι γνωστό διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και ανέλαβε επίσημα καθήκοντα στις 3 Φεβρουαρίου 2024, δηλαδή πριν από έξι μέρες».

Σημειώνει ότι, «στο παρών στάδιο, δεν λήφθηκε οποιαδήποτε απόφαση από τη ΡΑΕΚ σε σχέση με την αναπροσαρμογή των διατιμήσεων. Συνεπώς, δεν υπάρχει επί του παρόντος θέμα προς ανακοίνωση».

«Όταν παρθεί σχετική απόφαση από τη ΡΑΕΚ, το Διοικητικό Συμβούλιο θα την μελετήσει και με γνώμονα το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και τις ανάγκες του Οργανισμού, σε συνδυασμό με τις οικονομικές δυνατότητες του, πάντοτε με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης προς τον τόπο και ιδιαίτερα τους καταναλωτές, θα λάβει τις δέουσες αποφάσεις του».