Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητδ

Δυναμική, αισιόδοξη και φιλήσυχη.

Αυτές οι τρεις λέξεις περιγράφουν την κυριά Θέκλα Βάσσου η οποία χθες έγινε 100 χρονών.

Δεν παραπονιέται για τις αντιξοότητες και δυσκολίες που βίωσε αλλά δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένη από μια γεμάτη ζωή που έχει.

Θέκλα Βάσσου

«Ο άντρας μου καλός πέρασα καλά μαζί του και με τα παιδιά μου πολλά καλά. και καλά και κακά μα περάσαμε. Δόξα σοι ο Θεός. Δεν χανω την πίστη μου.»

Γεννήθηκε στον Αη Ιωάννη της Μαλούντας. Και όταν παντρεύτηκε, και αφού απέκτησε πέντε παιδιά, αποφάσισαν με τον σύζυγό της να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο στην Αγγλία

«Ήμουν στην Αγγλία 35 χρόνια. Είχαμε factory. Ήταν τα παιδιά μου, ο άντρας μου και εγώ. Τράβουν πολλά βάσανα μέσα στο factory. Ούλοι τριάντα άτομα έπρεπε εγώ να είμαι ο οδηγός. τους τζιμέσα», είπε.

Το 2000 παίρνει την απόφαση και επιστρέφει στις ρίζες της στην Κύπρο και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο στη Λεμεσό.

Είναι όλοι στην Αγγλία τα παιδιά μου

 

Η κυρία Θέκλα σήμερα μετρά δέκα εγγόνια και άλλα δέκα δισέγγονα.

Η Αλεξάνδρα, ο Βάσος και ο Γιώργος ταξίδεψαν με τον μπαμπά τους, Μιχαλάκη, από την Αγγλία, για να γιορτάσουν με τη γιαγιά τους τα εκατοστά γενέθλια της.

«Είναι πραγματικά σημαντικό. Δεν θα το χάναμε με τίποτα. Δεν δείχνει καν 100 χρονών. Δείχνει νέα. Ελπίζω να πάρουμε από τα γονίδια της! Είναι φανταστικό και απίστευτο που είμαστε εδώ να γιορτάσουμε μαζί της τα γενέθλια των 100 χρόνων της στην Κύπρο και να της δώσουμε την αγάπη που της αξίζει», ανέφερε η εγγονή της, Αλεξάνδρα.

«Είναι 100. Έχει ζήσει περισσότερα από οποιονδήποτε στον κόσμο ίσως. Έζησε από την Κύπρο στην Αγγλία και πίσω στην Κύπρο. Έχει πλήρη διαύγεια. Μας κερδίζει πανηγυρικά στα χαρτιά», δήλωσε ο εγγονός της Βάσος.

Γιώργος - Εγγονός

«Νομίζω είναι ξεχωριστό να λες η γιαγιά μου γίνεται 100 χρονών. Είναι στιγμή περηφάνιας.. Δεν το ζουν όλοι αυτό το αίσθημα και είναι όμορφο που είμαστε εδώ μαζί της. Το ήξερα ότι θα έρθουμε αλλά όσο περνούσαν οι μέρες ήμασταν ανυπόμονοι».

Ο γιός της Μιχαλάκης 71 ετών δεν μπορεί να κρύψει την συγκίνηση του θυμούμενος όσα έκανε η μητέρα του για να τους μεγαλώσει.

 «Το μόνο που θυμάμαι από τη μητέρα και τον πατέρα μου ήταν αγάπη μόνο. Είχαμε αγάπη όλοι. Με αγαπούσαν αγαπούν. Ξέρω ότι η μανα μου εδουλεψε πολλά σκληρά και εδώ στην Κύπρο και στην Αγγλία να μας αναγιώσει να μας ντύσει», είπε.

Τις ευχές τους έδωσαν στη γιαγιά και μαμά τους μέσω βιντεοκλήσης, όσοι δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στην Κύπρο.

Ανάμεσα σε όσους ευχήθηκαν στη γιαγιά Θέκλα και ο Βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα, αφού παρέλαβε ευχετήρια κάρτα για τα εκατοστά γενέθλιά της η οποία στάλθηκε από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

ξτφ