Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ι

Μια ακόμα κτηνωδία με θύμα ένα αδέσποτο σκυλάκι σημειώθηκε στο χωριό Περίσταση στην Κατερίνη, όπου το άτυχο ζώο δέχτηκε απανωτούς πυροβολισμούς, με περισσότερα από 30 σκάγια να βρίσκουν το σώμα του.

Πιθανολογείται ότι ο ασυνείδητος δράστης χρησιμοποίησε αεροβόλο όπλο εναντίον του σκύλου, ο οποίος ξεψύχησε στο κτηνιατρείο όπου μεταφέρθηκε από το συνεργείο περισυλλογής αδεσπότων του δήμου Κατερίνης.

Στην ακτινογραφία που διενεργήθηκε από τον κτηνίατρο, εντοπίστηκαν περισσότερα από 30 σκάγια σε όλο το σώμα του άτυχου ζώου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του karfitsa.gr, το συνεργείο ενημερώθηκε την Τρίτη από κάτοικο του χωριού, η οποία πηγαίνοντας να ταΐσει τον σκύλο όπως έκανε καθημερινά διαπίστωσε ότι το ζώο δεν μπορούσε να κουνηθεί ούτε έτρωγε.

Στην ακτινογραφία που διενεργήθηκε από τον κτηνίατρο, εντοπίστηκαν περισσότερα από 30 σκάγια σε όλο του το σώμα.

«Ήταν ήρεμος και αγαπητός»

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αδέσποτος σκύλος ήταν ήρεμος και αγαπητός αφού πολλοί κάτοικοι του χωριού τού έδιναν φαγητό.

«Όταν έφτασε το συνεργείο δεν μπορούσαν καν να ακουμπήσουν το ζώο για να το μετακινήσουν γιατί ούρλιαζε από τους πόνους», λέει η φιλόζωη που τον εντόπισε και προσθέτει: «Έχει σημασία να βρεθεί αυτός που το έκανε. Γιατί αύριο μπορεί να κάνει το ίδιο σε άλλο αδέσποτο, μπορεί να κάνει το ίδιο σε κάποιο παιδί».

«Μπορεί να παίζει έξω απ’ το σπίτι του ένα παιδί, να φωνάζει κι αυτός να βγει και να το χτυπήσει. Όποιος γνωρίζει κάτι πρέπει να μιλήσει, έστω και ανώνυμα. Να ενημερώσει τις αρχές».

Στην περιοχή έχει σημειωθεί ανάλογο περιστατικό, ωστόσο επρόκειτο για δεσποζόμενο σκύλο, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνιατρείο και σώθηκε.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, κ. Θωμάς Αναστασιάδης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «δεν είναι συνήθεις αυτές οι εικόνες. Μιλάμε για 30 σκάγια. Κάποιος άρρωστος έκανε σκοποβολή, ήθελε να κακοποιήσει το ζώο. Είναι εξαιρετικά περίεργο περιστατικό».

υκγ

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η νέα διοίκηση του δήμου Κατερίνης έχει θέσει σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο για τα αδέσποτα.