Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στο Μέρα Μεσημέρι στον ΑΝΤ1 βρέθηκε ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης. Ο Υπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Οδικής Ασφαλείας. Όπως είπε μεταξύ άλλων έχουν εγκριθεί τα μέτρα τα οποία είχαν προταθεί για το χώρο του τετραπλού θανατηφόρου στη Λεμεσό, δηλαδή όπως μπει στο σημείο σύστημα ελέγχου ταχύτητας και δεξιά στροφή. Πρόσθεσε ότι αναμένεται και η έγκριση για αύξηση του εξώδικου για παραβίαση του κόκκινου φαναριού. Ακόμα, παρουσίασε το νέο αναβαθμισμένο σχέδιο επιχορήγησης για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Επανέλαβε ότι το ύψος της επιχορήγησης για αγορά ηλεκτρικού οχήματος ανέρχεται στα 36 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται για την τρίτη φάση του σχεδίου η οποία αφορά συνολικά 5,394 αιτήσεις.

Όπως είπε ο κ. Βαφεάδης στόχος είναι να διπλασιαστούν οι εγγραφές σε σύγκριση με τις περσινές εγγραφές με το ποσό χορηγίας να ανέρχεται στα 36 εκατ.

Αυτό που χρειάζεται, όπως είπε ο υπουργός, είναι να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ακολούθως πέρνουν βεβαίωση ενδιαφέροντος η οποία καταχωρείται στο σύστημα. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μεταβούν σε κάποιο διανομέα αυτοκινήτων πληρώνοντας την προκαταβολή και έπειτα κλειδώνει η χορηγία.

Οι κατηγορίες των αιτήσεων:

  • Οχήματα ιδιωτικής χρήσης
  • Οχήματα ταξί
  • Αναπηρικό όχημα
  • Όχημα για πολύτεκνες οικογένειες
  • Μικρά λεωφορεία/Μοτοσυκλέτες/Ποδήλατα/Εμπορικά οχήματα

Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας - Αποφάσεις

Επιπρόσθετα, ο κ. Βαφεάδης, ενημέρωσε ότι το Συμβούλιο Οδικής Ασφαλείας έχει εγκρίνει τα μέτρα τα οποία είχαν προταθεί για το χώρο του τετραπλού θανατηφόρου στη Λεμεσό, όπως μπεί στο σημείο σύστημα ελέγχου ταχύτητας και δεξιά στροφή. Ακόμα στη συζήτηση του Συμβουλίου έχει κατατεθεί η εισηγήση η οποία αναμένεται να κλειδώσει το αργότερα την επόμενη εβδομάδα, η αύξηση του εξωδίκου για παραβίαση του κόκκινου.