Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε πολυτραυματισμό συνεπεία τροχαίου δυστυχήματος οφείλεται ο θάνατος του Μάριου Ροδίτη, 24 ετών από τη Λάρνακα, με βάση τα αποτελέσματα της νεκροτομής στη σορό του. Ο οδηγός του αυτοκινήτου το οποίο ενεπλάκη στο τροχαίο, τέθηκε σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, υπό επταήμερη κράτηση.

Σε δηλώσεις του ο Υπαστυνόμος Σπύρος Χρυσοστόμου, υπεύθυνος της Τροχαίας και εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας ανέφερε ότι «η Τροχαία Λάρνακας εξετάζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε θανατηφόρο δυστύχημα, γύρω στις οκτώ το βράδυ της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου στη λεωφόρο Λύσου Σανταμά».

Παράλληλα διενεργούνται εξετάσεις κατά πόσο ο 24χρονος μοτοσικλετιστής έφερε προστατευτικό κράνος. 

Όπως είπε ο κ. Χρυσοστόμου, άνδρας ηλικίας 62 ετών οδηγούσε το σαλούν αυτοκίνητο του όταν σε κάποιο σημείο του δρόμου, με βάση και τις εξετάσεις που έγιναν, φαίνεται να είχε επιχειρήσει επαναστροφή, με αποτέλεσμα το όχημά του να ανακόψει την πορεία μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε εξ αντιθέτου ο 24χρονος.

Πρόσθεσε ότι «αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ο 24χρονος μοτοσικλετιστής, ο οποίος μεταφέρθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του. Ελαφρά τραυματίστηκε και ο οδηγός του αυτοκινήτου καθώς και τρείς επιβαίνοντες οι οποίοι επίσης μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο και αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών απολύθηκαν».

Ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ακόμα ότι «στον οδηγό του αυτοκινήτου έγινε από χθες το βράδυ έλεγχος αλκοόλης και ναρκοτέστ με αρνητικό αποτέλεσμα. Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα και συνελήφθη γύρω στα μεσάνυκτα, ενώ σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για επτά μέρες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως «εναντίον του 62χρονου διερευνώνται τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας και αμελούς οδήγησης».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό του 24χρονου διενεργήθηκε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή, αιτία θανάτου είναι πολυτραυματισμός συνεπεία τροχαίου δυστυχήματος.