Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γιατρός

Μετά την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για την ενοχή γιατρού για άσεμνη επίθεση κατά γυναίκας ασθενούς του θα ακολουθήσει πειθαρχική έρευνα από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Με αφορμή την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του γιατρού μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ Δρ Μιχάλης Αναστασιάδης και εξήγησε τις διαδικασίες που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Όπως ανέφερε ο Δρ Αναστασιάδης, αυτό πού προβλέπεται να γίνει είναι ο ΠΙΣ να ζητήσει λήψη της απόφασης από το πρωτοκολλητείο και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. 

«Θα ζητήσουμε άμεσα την λήψη της απόφασης από το πρωτοκολλητείο μετά από τη συμφωνία που έχουμε κάνει με τις δικαστικές αρχές προκειμένου να υπάρχει αμεσότερη επικοινωνία αναμένοντας και την τελική έκβαση της δίκης προκειμένου να τρέξουν οι δικές μας διαδικασίες».

Σημείωσε δε ότι στα χέρια τους έχουν ως βασικό τεκμήριο τη δικαστική απόφαση. Στη συνέχεια θα οριστεί ερευνών λειτουργός ο οποίος θα καταθέσει πόρισμα ενώπιον του συμβουλίου του ιατρικού σώματος προκειμένου να αποφασίσει την παραπομπή η μη του ιατρού στο πειθαρχικό συμβούλιο. 

«Το πειθαρχικό συμβούλιο είναι το αρμόδιο για να επιβάλει ποινή η οποία κυμαίνεται από επίπληξη μέχρι και αναστολή της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος», εξήγησε ο δρ Αναστασιάδης. 

Η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας

Ένοχος, ύστερα από ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, κρίθηκε γιατρός, ο οποίος αντιμετώπιζε τέσσερις κατηγορίες άσεμνης επίθεσης εναντίον γυναίκας. Την απόφαση ανακοίνωσε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, το Επαρχιακό Δικαστήριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας.

Πρόκειται για αδικήματα, που διαπράχθηκαν τον Αύγουστο 2020, όταν το θύμα επισκέφθηκε τον κατηγορούμενο, για ιατρική εξέταση.

Το Δικαστήριο, "σε μια ενδελεχή και εμπεριστατωμένη απόφαση έκρινε ως αξιόπιστους το θύμα και το σύνολο των άλλων μαρτύρων κατηγόριας, κρίνοντας ταυτόχρονα τον κατηγορούμενο ως αναξιόπιστο", αναφέρε  ανακοίνωση.

Η ποινή του κατηγορουμένου θα επιβληθεί από το Δικαστήριο σε μεταγενέστερο στάδιο.

Εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, την υπόθεση χειρίστηκε η Έλενα Θεοδότου Δημητρίου, Δημόσια Κατήγορος.