Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηδρ

Βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Μάριο Χαρτσιώτη και ενημερώνεται σχετικά με τις εγκληματικές ενέργειες εναντίον δημόσιων κατήγορων, δήλωσε την Παρασκευή ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Γιώργος Σαββίδης, σημειώνοντας ότι τα αρμόδια όργανα να κάνουν ό,τι μπορούν για να διαλευκανθεί το έγκλημα.

Προσερχόμενος στο συνέδριο της Ακαδημίας της Νομικής Υπηρεσίας με θέμα «Συμβατές, Μη συμβατές και παράνομες κρατικές ενισχύσεις», στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, και ερωτηθείς για τις δηλώσεις του σχετικά με τις επιθέσεις σε δημόσιους κατήγορους και τα μέτρα που ζήτησε να ληφθούν από τις αρμόδιες αρχές και για το εάν υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των υποθέσεων, καθώς και επικοινωνία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης για το εν λόγω θέμα, ο κ. Σαββίδης απάντησε ότι «εκείνο το οποίο είπα ήταν το αυτονόητο και θα πρέπει τα αρμόδια όργανα να κάνουν ό,τι μπορούν για να διαλευκανθεί το έγκλημα αυτό, όπως και οι προηγούμενες υποθέσεις».

Σημείωσε ότι δεν θεωρεί ότι έχει κάτι να προσθέσει στα όσα έχει ήδη πει προχθές, επισημαίνοντας ότι «είμαι σε επικοινωνία και με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και ενημερώνομαι».

Σε ερώτηση εάν είναι έτοιμη η γνωμάτευση των Πραγματικών Δικαιούχων που ζήτησε η Έφορος Εταιρειών ο κ. Σαββίδης απάντησε ότι δεν είναι έτοιμη, προσθέτοντας ότι έχει γίνει μια πολιτική συνεννόηση στη Βουλή και υπάρχει τώρα κάποιο θέμα, το οποίο αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να επιλυθούν τα προβλήματα σύμφωνα με την διευθέτηση που έχει γίνει. Σημείωσε ότι εργάζονται λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας για το εν λόγω θέμα και μόλις «είμαστε έτοιμοι θα τα ανακοινώσουμε».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάτι νεότερο σχετικά με τις επόμενες δράσεις της Νομικής Υπηρεσίας για τον Γενικό Ελεγκτή και κατά πόσον εξετάζεται προσφυγή στο Ανώτατο, ο κ. Σαββίδης επανέλαβε ότι «μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι η Αρχή κατά της Διαφθοράς απάλλαξε πλήρως από τις κατηγορίες και τις καταγγελίες που τέθηκαν ενώπιον της, που αφορούσαν τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα». Σημείωσε ότι για το δεύτερο θέμα δεν επιθυμούσε να σχολιάσει κάτι.

Η Ακαδημία θα βοηθήσει στην επιμόρφωση των λειτουργών

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε επίσης ότι η νεοσύστατη ακαδημία της Νομικής Υπηρεσίας έχει ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα συνέδριά της, προσθέτοντας ότι «πέραν της εσωτερικής ενημέρωσης και της επιμόρφωσης των δικηγόρων έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε την Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, η οποία θα μας μιλήσει για το πολύ σοβαρό θέμα των κρατικών ενισχύσεων και είναι ένα θέμα, το οποίο άπτεται της υπηρεσίας και πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα της Ακαδημίας».

Είμαστε περήφανοι, συνέχισε, για την Ακαδημία, λέγοντας ότι «έχει ένα πολύ μεγάλο έργο να επιτελέσει και θωρώ ότι θα βοηθήσει πολύ τόσο την επιμόρφωση των δικών μας λειτουργών, όσο και την επιμόρφωση άλλων υπηρεσιών από λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας».