Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Τις εισηγήσεις από πλευράς αστυνομίας για μέτρα περιμένει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, ο οποίος είχε χθες μακρά σύσκεψη με την ηγεσία της αστυνομίας, αστυνομικούς διευθυντές και τον διοικητή τη ΜΜΑΔ.  

Χαρτσιώτης: Στις επόμενες 3-4 ημέρες η έκθεση της αστυνομίας για μέτρα - «Στόχος η άμεση εφαρμογή»

Με ιδιαίτερη αγωνία παρακολουθεί η κοινή γνώμη τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα, ενώ ο μόνος νικητής της καθυστέρησης των μέτρων είναι το οργανωμένο έγκλημα. 

Σύσκεψη έγινε και σήμερα το πρωί στο Αρχηγείο Αστυνομίας, στην οποία αξιολογήθηκαν κάποιες πρώτες προτάσεις που υπάρχουν από πλευράς αστυνομικών διευθυντών και πλέον το Αρχηγείο καλείται να ετοιμάσει άμεσα τις επόμενες ώρες το πλάνο δράσης το οποίο ζητά ο Υπουργός.  

Την ίδια ώρα ερωτηματικά υπάρχουν από πολλούς, όσον αφορά τα μέτρα που αποφασίστηκαν προχθές και αφορούν τις πεζές περιπολίες στη λεωφόρο Μακαρίου και στην οδό Στασικράτους στη Λευκωσία, καθώς με ένα πέρασμα τις βραδινές ώρες μπορεί κανείς να καταλάβει ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση. Απορία εγείρεται γιατί αυτά τα μέτρα δεν αποφασίστηκαν σε άλλες περιοχές, όπου και με βάση τα δεδομένα υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα το τελευταίο διάστημα.  

Ένα ακόμη ανοικτό κεφάλαιο είναι η λίστα προσώπων που ζήτησε προ ημερών ο Υπουργός Δικαιοσύνης, για πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στα γραφεία κι θα μπορούσαν να ενισχύσουν την πρώτη γραμμή.  

Ένα θέμα το οποίο είναι ανοικτό εδώ και μήνες, καθώς από το Σεπτέμβριο γίνεται σχετική μελέτη, και πλέον μένει να δούμε πότε θα αποφασιστεί αυτό.  

Παράλληλα, έφοδο στις Κεντρικές Φυλακές πραγματοποίησαν γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα από μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου και της ΥΚΑΝ.