Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πο9ιθ

Στα κλειστά κυκλώματα, καθώς και στις επιστημονικές εξετάσεις των τεκμηρίων που έχουν εντοπιστεί στη σκηνή, εστιάζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για εξιχνίαση της υπόθεσης απόπειρας δολοφονίας 49χρονου στη Λεωφόρο Λάρνακος, στην Αγλαντζιά, την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα. Το παρολίγον θύμα έφυγε χθες (16/01) για το εξωτερικό, χωρίς να δώσει κατάθεση ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ανδρέου είπε πως για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας με τη ρίψη πυροβολισμών σε αυτοκίνητο που οδηγούσε 49χρονος, με συνεπιβάτες τα δύο του παιδιά, οι έρευνες συνεχίζονται.

Ο 49χρονος, όπως είπε, αρνήθηκε να δώσει κατάθεση, κάτι που δυσκολεύει την εξιχνίαση της υπόθεσης. «Ευελπιστούσαμε ότι με την κατάθεση του θα έριχνε λίγο φως ως προς την κατεύθυνση των ερευνών», είπε και πρόσθεσε πως η Αστυνομία, παρά το γεγονός αυτό, συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης με διάφορες μαρτυρίες που έχει εξασφαλίσει από κάποια κλειστά κυκλώματα που αξιολογούνται και άλλες μαρτυρίες που ακόμη αναζητούν οι ανακριτές.

Ερωτηθείς πόσο κοντά είναι στην εξιχνίαση, ο κ. Ανδρέου είπε πως η υπόθεση είναι πολύ δύσκολη. «Εμείς δεν σταματάμε τις έρευνες, μπορεί να βρούμε τη μαρτυρία που χρειαζόμαστε, καθώς και από κάποια αποτελέσματα από τεκμήρια που έχουμε παραλάβει. Ευελπιστούμε ότι από τα αποτελέσματα αυτά θα έχουμε κάτι στο χέρι», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν βρέθηκαν οι κάλυκες του όπλου με το οποίο ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί, ο κ. Ανδρέου αν και είπε πως δεν θα ήθελε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες της διερεύνησης, ανέφερε πως εντοπίστηκαν κάποια τεκμήρια τα οποία έχουν παραληφθεί για επιστημονικές εξετάσεις.

Παρόλα αυτά, η Αστυνομία, τόνισε, συνεχίζει τις έρευνες για να εντοπίσει τους δράστες.