Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θξυγ

Κομμάτι κομμάτι προσπαθούν να στήσουν το παζλ της άνανδρης απόπειρας δολοφονίας που σημειώθηκε χθες στις 17:15 το απόγευμα σε ένα από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της Λευκωσίας.

Στόχος 49χρονος, ενώ στο όχημα επέβαιναν και τα δύο του παιδιά. Ο 17χρονος γιός του και η 15χρονη κόρη του, οι οποίοι σώθηκαν από θαύμα.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

«Έχουν εξασφαλιστεί κάποια τεκμήρια από χθες τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις ευελπιστώντας ότι θα εξασφαλίσουμε κάποιο μαρτυρικό υλικό για να βοηθηθεί το ανακριτικό έργο. Γίνεται και επιστημονική εξέταση του οχήματος το οποίο έχει δεχθεί αυτούς τους δύο πυροβολισμούς».

Τα πρόσωπα που ανέλαβαν το συμβόλαιο θανάτου φαίνεται να γνώριζαν πολύ καλά το πρόγραμμα και το δρομολόγιο που ακολουθούσε ο 49χρονος. Και μόλις τους δόθηκε η ευκαιρία έθεσαν σε εφαρμογή τα σκοτεινά τους σχέδια

Όταν ο 49χρονος στάθμευσε έξω από περίπτερο και κατέβηκε ο 17χρονος γιός του για να αγοράσει κάτι, εμφανίζεται ο εκτελεστής και πυροβολεί δύο φορές με τον 49χρονο να αναπτύσσει ταχύτητα και να απομακρύνεται από το σημείο.

Οι σφαίρες περνούν δίπλα από τον 49χρονο και τον 17χρονο που μόλις επέστρεψε απο το  περίπτερο και  κάθισε  στη θέση του συνοδηγού.

Στο σημείο, οι ειδικοί της Εγκληματολογικής εντοπίζουν τον κάλυκα από τη σφαίρα που έπληξε τον ανεμοθώρακα του οχήματος του 49χρονου. Ενώ δεύτερη σφαίρα, έπληξε το παράθυρο από την πλευρά του συνοδηγού, όπου καθόταν ο 17χρονος.

Αστυνομική πηγή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπέστη εμπλοκή το όπλο του δράστη και γι’ αυτό να μην έριξε περισσότερους πυροβολισμούς.

Πιθανά σενάρια

Προς πάσα κατεύθυνση συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την απόπειρα φόνου στην Αγλαντζιά.

Επικρατέστερο σενάριο, να ακολουθούσαν από απόσταση ο εκτελεστής και συνεργός του τον 49χρονο, με όχημα ή μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, και όταν τον είδαν να σταματά στο περίπτερο, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο δολοφονίας. Τους τα χάλασε όμως ο 17χρονος, αφού προέβη σε αγορά αστραπή και επέστρεψε στο όχημα του πατέρα του, με αποτέλεσμα να βιαστούν να ρίξουν τους πυροβολισμούς.

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως ζήτησε από την πρώτη στιγμή ενημέρωση και έδωσε οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας για επιπρόσθετα μέτρα, χωρίς να κρύβει σήμερα τον προβληματισμό και ανησυχία του.

Μάριος Χαρτσιώτης – Υπουργός Δικαιοσύνης

«Η Αστυνομία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα και προχωρεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για εξιχνίαση αυτού του σοβαρού περιστατικού. Δεν έχω να προσθέσω οτιδήποτε άλλο πέραν από όλα όσα έχω πει χθες ως προτεραιότητες, προκειμένου να υπάρξει ένας έλεγχος σε αυτό το πραγματικά πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί την κυπριακή κοινωνία».

Στο πλαίσιο των ερευνών βγήκαν από τα συρτάρια παλιές υποθέσεις που φαίνεται να σχετίζονται με τον 49χρονο, σε μια προσπάθεια εντοπισμού των δραστών και ηθικών αυτουργών.