Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης, συγκεκριμένα γύρω στη 21:30, σε αυτοκίνητο που ανήκει σε Δημόσια Κατήγορο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, ηλικίας 50 ετών. Ο Γενικός Εισαγγελέας με έκτακτες δηλώσεις στους δημοσιογράφους χαρακτήρισε τον εμπρησμό ως επίθεση εναντίον του κράτους δικαίου, της Νομικής Υπηρεσίας και της δικαιοσύνης. Συμπλήρωσε δε ότι «Δεν αρκούν πλέον δηλώσεις και τα ευχολόγια. Δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής».

Ως ένδειξη συμπαράστασης στη Δημόσια Κατήγορο και διαμαρτυρία για το νέο εμπρησμό 50 συνάδελφοι της Κατηγόρου κατέρχονται σήμερα σε ολοήμερη στάση εργασίας με αποτέλεσμα να παραλύουν τα δικαστήρια σε όλη την Κύπρο.

Φαίδωνος: Γνωρίζει η Αστυνομία ποιοι είναι οι έμποροι ναρκωτικών

Ο Δήμαρχος Πάφου ζητά όπως ξηλωθούν τα κυκλώματα ναρκωτικών στην Πάφο.και υποστηριξε ότι η «Αστυνομία γνωρίζει ποιοι είναι οι έμποροι ναρκωτικών στην Πάφο, έχουν όνομα και επώνυμο». «Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και καλώ δημόσια τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας επειγόντος να έρθουν στην Πάφο», ανέφερε σε έντονες δηλώσεις για την εγκληματικότητα στην πόλη του. Στην Πάφο βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, μετά την μετά την εγκληματική επίθεση κατά δημόσιας κατηγόρου.

Σημειώνεται ότι η Δημόσια Κατήγορος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου είναι σύζυγος του υπεύθυνου της ΥΚΑΝ.

Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς

Για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλης Νικολάου ανέφερε πως εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι  η φωτιά τέθηκε κακόβουλα.

Όπως είπε, το αυτοκίνητο βρισκόταν σταθμευμένο στον χώρο σταθμεύσεως της πολυκατοικίας όπου διαμένει η Δημόσια Κατήγορος στην Πάφο.

Η φωτιά, πρόσθεσε, κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε δύο άλλα αυτοκίνητα, που βρίσκονταν σταθμευμένα παραπλεύρως του πρώτου.

1

Η σκηνή παραμένει αποκλεισμένη υπο αστυνομική φρούρηση για διενέργεια εξετάσεων με το φώς της ημέρας. 

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη επίθεση ενάντια σε λειτουργό της Δικαιοσύνης που γίνεται στην Πάφο τον τελευταίο μήνα.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου σημειώθηκε έκρηξη σε κατοικία 58χρονης λειτουργού της Δικαιοσύνης στην περιοχή Αναβαργού.