Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΠΑΦΟΣ

Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε κατοικία στην περιοχή Αναβαργού με την Αστυνομία να διερευνά υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες και τραυματισμό της ιδιοκτήτριάς της. Οι αρχές δηλώνουν πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, δεδομένου ότι δεν έχει δοθεί κάποια κατευθυντήρια γραμμή εκ μέρους της 58χρονης.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου, γύρω στις 21:50 χθες, σημειώθηκε έκρηξη σε σημείο εξωτερικά της πόρτας της κουζίνας, της κατοικίας Δημόσιας Κατήγορου ηλικίας 58 ετών στην Πάφο. Η 58χρονη εργάζεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Την ώρα της έκρηξης η 58χρονη βρίσκονταν στο σπίτι της με την οικογένεια της. Από την έκρηξη, η ίδια τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Ακολούθως αφού έτυχε των Πρώτων Βοηθειών πήρε εξιτήριο.

«Προς πάσα κατεύθυνση» οι έρευνες της Αστυνομίας

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε κατοικία Δημόσιας Κατήγορου στο ΕΔΠ στην περιοχή Αναβαργού, δήλωσε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλης Νικολάου, λέγοντας πως οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται «προς πάσα κατεύθυνση». Όπως είπε, η Αστυνομία διερευνά υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες και τραυματισμό της ιδιοκτήτριάς της.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Νικολάου σημείωσε πως επί της σκηνής βρίσκονται από το πρωί εμπειρογνώμονες από το Αρχηγείο Αστυνομίας και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών και τον κλάδο πυροτεχνουργών, οι οποίοι διεξάγουν επιτόπιες εξετάσεις για περισυλλογή τεκμηρίων και για να διαπιστώσουν το είδος του μηχανισμού που εξερράγη καθώς και άλλα σημαντικά τεκμήρια τα οποία θα βοηθήσουν στην διερεύνηση της υπόθεσης.

Ταυτόχρονα, ανέφερε, ομάδα ανακριτών διεξάγει ευρείας έκτασης εξετάσεις στην γειτνιάζουσα περιοχή «πάντοτε με σκοπό την εξασφάλιση μαρτυρίας που θα βοηθήσει την Αστυνομία στο ανακριτικό της έργο».

Ερωτηθείς που επικεντρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας, ο κ. Νικολάου απάντησε πως «δεδομένου ότι δεν έχει δοθεί κάποια κατευθυντήρια γραμμή εκ μέρους της 58χρονης Δημοσίας Κατηγόρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά».