Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυγ

Ως ένδειξη συμπαράστασης έπειτα από το νέο εμπρησμό σε όχημα δημόσιου κατήγορου στην Πάφο, προχωρούν σήμερα σε ολοήμερη στάση εργασίας οι 50 συνάδελφοι της σε όλη την Κύπρο.

Προχώρησαν σε αυθόρμητη στάση εργασίας απέχοντας από τα καθήκοντα τους και όπως τόνισαν στον ΑΝΤ1, «ο κόμπος έφτασε στο χτένι», «πλήττεται η δικαιοσύνη».

κυγ

Πρόκειται για άτομα τα οποία χειρίζονται πολύ σοβαρές υποθέσεις, εκπροσωπώντας την Εισαγγελία και σήμερα εργασίας επηρεάζονται περίπου 400 υποθέσεις, ενώ, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο η στάση εργασίας να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Οι δημόσιοι κατήγοροι, ζητούν μέτρα προστασίας από την πολιτεία για να μπορούν να επιτελούν τα καθήκοντα τους με ασφάλεια.

οιθ

Σημειώνεται ότι, δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται επίθεση αλλά είναι η τρίτη φορά και όπως ανέφεραν δέχονται καθημερινά απειλές από τα άτομα που είναι κατηγορούμενοι στις υποθέσεις που χειρίζονται.

Τρίτο περιστατικό στην Πάφο

Οι Δημόσιοι Κατήγοροι της Πάφου σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την τρίτη εγκληματική ενέργεια σε βάρος συναδέλφων τους, εκφράζουν με τον πιο έντονο τρόπο την οργή και την αγανάκτηση τους και αναφέρονται σε «επίθεση εναντίον της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας».

Ως Λειτουργοί της Δικαιοσύνης, αναφέρουν, θα συνεχίσουν απερίσπαστα να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα για το κράτος δικαίου και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Καλούν παράλληλα τις αρχές να προχωρήσουν με ταχύτητα στη διερεύνηση και εξιχνίαση των υποθέσεων, ενώ εκφράζουν ευχαριστίες προς τους  επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, όλους τους συναδέρφους τους, την Αστυνομία, αλλά και την κοινωνία, που είναι δίπλα τους «σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η οποία αποτελεί επίθεση εναντίον της δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας».

Τα Γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας στην Πάφο επισκέφθηκαν νωρίς το πρωί ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης και η υπεύθυνη των Δημόσιων Κατήγορων της Κύπρου για να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στους λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας.