Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φεςσ

Με τον κόμπο να φτάνει στο χτένι, ο  Δήμαρχός Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, προχώρησε σε δηλώσεις έπειτα από τον εμπρησμό δημόσιας κατήγορου στην Πάφο καλώντας Υπουργό Δικαιοσύνης και Αρχηγό Δικαιοσύνης να λάβουν άμεσα μέτρα.

«Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και καλώ δημόσια τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας επειγόντως να έρθουν στην Πάφο», ανέφερε συγκεκριμένα.

Τόνισε πως, «πρέπει να γίνει σύσκεψη διευρυμένη, να μπουν τα πράγματα κάτω, να λεχθούν τα ονόματα των βασικών εμπόρων ναρκωτικών της Πάφου και να ξεκινήσουν δουλειά για το πως θα «ξηλώσουν» αυτά τα κυκλώματα και να απαλλάξουν την Πάφο».

Επίσης, είπε, «συνεχίζουν να εμπορεύονται ναρκωτικά στην ενορία …, σε συγκεκριμένο σημείο, το οποίο γνωρίζει η Αστυνομία και γνωρίζει η Αστυνομία ποιοι είναι οι έμποροι ναρκωτικών στην Πάφο, έχουν όνομα και επώνυμο».

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως είχε προειδοποιήσει ότι η εκτεταμένη χρήση ενός συγκεκριμένου χημικού ναρκωτικού, όπως η κρίσταλ, «δημιουργεί πειθήνια όργανα στα αφεντικά» και όσοι το κάνουν χρήση για μακρά διάρκεια «μπορεί για 500 ευρώ να κάψουν αυτοκίνητα, να βάλουν βόμβα και να εκτελέσουν».

Αναφέρθηκε ακολούθως σε «σοβαρή έλλειψη προσωπικού» στην Αστυνομία και σε «έλλειψη εκπαίδευσης», ενώ, είπε, χρειάζεται και η χρήση της τεχνολογίας.

«Από τη μια στην Πάφο συνέχισε, έχουμε το μεταναστευτικό που επίσης είναι μια πηγή εγκληματικότητας, έχουμε τους εμπόρους ναρκωτικών με επικεφαλής Ελληνοκύπριους καλά εδραιωμένους και πλέον κινδυνεύουμε όλοι απ’ αυτούς», είπε. Κάλεσε τέλος τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν αποφάσεις ουσίας».   

Σημειώνεται ότι, στην Πάφο βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης μετά την μετά την εγκληματική επίθεση κατά δημόσιας κατηγόρου.

Ο κ. Αγγελίδης ενημερώθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας για την πορεία των ερευνών για τις εγκληματικές επιθέσεις κατά των μελών της Νομικής Υπηρεσίας.