Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ο0

Για εμπλοκή του υπόκοσμου στην αγοραπωλησία ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, κάνει λόγο ο Τουρκοκύπριος πολιτικός Κουντρέτ Όζερσαϊ, επικεφαλής του τ/κ κόμματος του λαού. Την ίδια ώρα στις ελεύθερες περιοχές ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος εξετάζει υπόθεση για δύο μέλη του, ένα Ε/κ δικηγόρο πρώην βουλευτή και ένα Τ/κ δικηγόρο.

Μέσω των αγοραπωλησιών γίνεται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ανέφερε και υπέδειξε ότι το τελευταίο διάστημα το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει ενταθεί και σε άλλους τομείς, όπως την αγορά χρυσού και πολυτελών οχημάτων.  

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Όζερσαϊ έχουν ως κύριο πεδίο την παράνομη ανάπτυξη ελληνοκυπριακών περιουσιών και δεν αποκλείεται σε αυτές τις αναπτύξεις να εμπλέκονται και άτομα από τις ελεύθερες περιοχές.  

Ο κ. Όζερσαϊ που μιλούσε στην εφημερίδα Πολίτης, ανέφερε ότι στα κατεχόμενα, υπάρχει μια αναταραχή μετά και τη σύλληψη τ/κ δικηγόρου στη Ρώμη, προ ημερών, ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με σφετερισμό ε/κ περιουσιών, ο οποίος εκπροσωπείται από ε/κ δικηγόρο, πρώην Βουλευτή.  

Την ίδια ώρα, πληροφορίες των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι υπάρχει εμπλοκή ε/κ δικηγόρου και σε εταιρεία που παρέχει επενδυτικές συμβουλές και διατηρεί γραφεία στα κατεχόμενα.  Σε αυτή συμμετέχουν επίσης τρεις Τουρκοκύπριοι, ένας εκ των οποίων δικηγόρος εγγεγραμμένος στα μητρώα του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. 

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος εξετάζει υπόθεση για τα δύο μέλη του, έναν Ε/κ και έναν Τ/κ δικηγόρο και όπως έχει δηλώσει στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Βορκάς, εκ πρώτης όψεως προκύπτει θέμα.