Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατεχομενα

Εκ πρώτης όψεως προκύπτει κάποιο ζήτημα όσον αφορά τους δύο δικηγόρους-μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ) οι οποίοι φέρονται να σχετίζονται με εταιρεία παροχής επενδυτικών συμβουλών στα κατεχόμενα, δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΔΣ Μιχάλης Βορκάς.

Όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο κ. Βορκάς «φαίνεται από τα στοιχεία που υπάρχουν ότι δύο μέλη μας, ένας Ε/κ και ένας Τ/κ, έχουν προχωρήσει στη σύσταση μιας εταιρείας, κατέχουν κάποιες θέσεις στο ΔΣ, ο πρώτος είναι μέτοχος και ο άλλος είναι γραμματέας της εταιρείας, η οποία εταιρεία διαφημίζει ότι διενεργεί την παροχή νομικών υπηρεσιών. Αυτό απαγορεύεται από τον νόμο.»

Τα νέα αυτά στοιχεία ήρθαν στο φως μετά την αποκάλυψη του ΑΝΤ1 ότι δικηγόρος του Τουρκοκύπριου συλληφθέντα στην Ιταλία για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών είναι Ελληνοκύπριος πρώην πολιτευτής.

Η εταιρεία η οποία δηλώνει ως διεύθυνση το δικηγορικό γραφείο του πρώην πολιτευτή, διατηρεί γραφεία και στην κατεχόμενη Λευκωσία. Σε αυτή συμμετέχουν επίσης τρεις Τουρκοκύπριοι, ένας εκ των οποίων δικηγόρος εγγεγραμμένος στα μητρώα του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Σύντομα τα αποτελέσματα για την υπόθεση

Ο κ. Βορκάς ανέφερε δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι επιτροπές του ΠΔΣ εξετάζουν την υπόθεση «και πολύ σύντομα θα έχουμε κάποια αποτελέσματα τα οποία θα οδηγήσουν στο κατά πόσο υπάρχει ή δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως τέτοιο υλικό το οποίο δικαιολογεί την πειθαρχική ή άλλη δίωξη της συγκεκριμένης περίπτωσης».