Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Στην σύλληψη δύο προσώπων προχώρησε την Πέμπτη η Αστυνομία προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σε δύο διερευνώμενες υποθέσεις παράνομης απασχόλησης και παράνομης εργοδότησης στην Πάφο, ενώ για τις ίδιες υποθέσεις άλλα δύο άτομα κατηγορήθηκαν γραπτώς.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, το πρωί της Πέμπτης μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) Πάφου μετέβησαν σε καφετέρια στην Πάφο και εντόπισαν άντρα να εργάζεται. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 30χρονο ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο με άδεια φοιτητή και εξασκούσε το επάγγελμα χωρίς σχετική άδεια.

Ο 30χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα παράνομης απασχόλησης ενώ ο ιδιοκτήτης του καφεστιατορίου κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολάου.

Εξάλλου σε δεύτερη περίπτωση την ίδια μέρα μέλη της ΥΑΜ μετέβησαν σε εργοτάξιο στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας για διερεύνηση πληροφορίας ότι εργάζονται παράνομοι αλλοδαποί. Σε έλεγχο που διενήργησαν εντόπισαν πρόσωπο ηλικίας 36 ετών να απασχολείται ενώ διαφάνηκε ότι δεν έχει άδεια παραμονής, ούτε και άδεια απασχόλησης.

Ο 36χρονος συνελήφθη ενώ ο 61χρονος ιδιοκτήτης κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον δικαιοσύνης.