Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ο ΟΚΥπΥ απάντησε στην καταγγελία γιατρού ότι άφησαν γυναίκα 102 ετών δεμένη σε τρόλεϊ και χωρίς νερό για 6 ώρες στις Πρώτες Βοήθειες. Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις η ασθενής ήταν σε φορείο με κάγκελα και όχι δεμένη:

Η ασθενής μεταφέρθηκε στο ΤΑΕΠ του Γ.Ν. Λάρνακας με ασθενοφόρο λόγω άρνησης λήψης τροφής και μετά τη διαλογή, η οποία έγινε άμεσα, μεταφέρθηκε στο εσωτερικό με ειδικό φορείο, προσδεμένη από τη μέση με ζώνη ασφαλείας, όπως γίνεται σε όλους τους ασθενείς που μεταφέρονται με φορεία ασθενοφόρων. Η ζώνη είναι ενσωματωμένη στο φορείο και χρησιμοποιείται για ασφάλεια του ασθενή κατά τη μεταφορά του.                                                                                          

Ακολούθως, η ασθενής μεταφέρθηκε σε ειδικό φορείο του ΤΑΕΠ που φέρει κάγκελα και όχι ζώνη ασφαλείας, ούτως ώστε το φορείο του ασθενοφόρου να απελευθερωθεί για να χρησιμοποιηθεί σε άλλη διακομιδή ασθενή, χωρίς να δεθεί οποιοδήποτε μέλος της, όπως  εσφαλμένα αναφέρεται στην καταγγελία.                                                      

Το περιστατικό κρίθηκε ως μη επείγον και ανέμενε για εξέταση υπό την επίβλεψη του προσωπικού. Κατά την παραμονή του, συγγενικό πρόσωπο, εισήλθε στο εσωτερικό του ΤΑΕΠ χωρίς την απαιτούμενη άδεια και όταν έγινε αντιληπτό, λόγω και των μέτρων που λαμβάνονται για το covid-19, απομακρύνθηκε από τον φρουρό ασφαλείας, ο οποίος άσκησε ορθά τα καθήκοντα του.                                                             

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον συγκεκριμένο συγγενή, μας λέχθηκε ότι δεν έγινε οποιοσδήποτε διαπληκτισμός με ιατρό, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση του κ. Κυριαζή και μάλιστα με πολύ ντροπιαστικά λόγια για συναδέλφους του.                                                           

Διαφαίνεται ότι υπήρξε καθυστέρηση στην εξέταση της ασθενούς, επειδή το περιστατικό δεν ήταν επείγον. Αξίζει να αναφερθεί ότι,  κατά τη διάρκεια της παραμονής και μέχρι την εξέταση της, όπου ήταν υπό την επίβλεψη και παρακολούθηση του προσωπικού, διακομίσθηκαν και αντιμετωπίσθηκαν αρκετά επείγοντα περιστατικά που κινδύνευε η ζωή τους.                                                                                                 

Μετά την ιατρική εξέταση και τις απαραίτητες εξετάσεις, δόθηκαν οδηγίες για φαρμακευτική αγωγή και η ασθενής έλαβε εξιτήριο και αποχώρησε με τους συγγενείς της.