Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κηδεια τετραπλο

Tο τελευταίο αντίο στα τέσσερα θύματα του φρικτού θανατηφόρου τροχαίου στη Λεμεσό, λίγο μετά την έλευση του καινούργιου χρόνου, απηύθυνε σήμερα όλη η Κύπρος. Ανείπωτος ο θρήνος στο Λιμνάτι, όπου η οικογένεια Γεωργίου κήδευσε πλάι-πλάι τα δυό παιδιά της, την 27χρονη Ευανθία και τον 17χρονο Νικόλα, μαζί τον παππού Νικόλα Ζαβρό και την γιαγιά Βαθούλα. Πλήθος ο κόσμος που συγκεντρώθηκε για να τους αποχαιρετήσει, αλλά και για να στηρίξει την οικογένεια στον αβάστακτο πόνο της. Αύριο η αναπαράσταση στο σημείο του δυστυχήματος, με τον συλληφθέντα οδηγό του διπλοκάμπινου να επιμένει ότι πέρασε με πράσινο τη διασταύρωση του θανάτου.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της Ευανθίας, του Νικόλα, της γιαγιάς Βαθούλας και του παππού Νικόλα στο Λιμνάτι.
 
Τα τέσσερα αγαπημένα τους πρόσωπα, τα οποία έχασαν μαζί της ζωή τους, κατά τη θανατηφόρα τροχαία σύγκρουση που συνέβη στη Λεμεσο λεπτά μόλις μετά την υποδοχή του καινούργιου χρόνου, αποχαιρέτισαν οι συγγενείς και οι φίλοι τους, μαζί με όλη την Κύπρο, κατά την εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως, στο Λιμνάτι, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου.

Φτωχές οι λέξεις για να περιγράψουν τον θρήνο της οικογένειας, που έκλεισε στην αγκαλιά της τους χαροκαμένους γονείς, καθώς αποχαιρετούσαν την πρωτότοκη κόρη τους Ευανθία 27 χρόνων, και τον μικρότερο γιο τους, τον 17χρονο Νίκο. Δίπλα στους γονείς τα άλλα δυο παιδιά τους, που έχασαν αδέλφια και παππούδες.

Αβάσταχτος ο πόνος για την μητέρα, η οποία έθαψε την ίδια μέρα, μαζί με τα δυο παιδιά της, και τους γονείς της, την 73χρονη Ευανθία και τον 75χρονο Νικόλα Ζαβρό.
 
Πλήθος κόσμου από όλη την Κύπρο, αλλά και σύσσωμη η κοινότητα, βρέθηκε μέσα και γύρω από την εκκλησία, για να απευθύνει το τελευταίο αντίο στα τέσσερα θύματα, αλλά και να συμπαρασταθεί στα μέλη της οικογένειάς τους.
 
Δάκρυσαν όλοι με τον επικήδειο λόγο του κοινοτάρχη Λιμνάτη και φίλου του νεκρού Νικόλα Ζαβρού, ο οποίος θα θυμάται πάντα, όπως είπε, το ιδιαίτερο χιούμορ και τα πειράγματά τους.
 
Εκ μέρους της οικογένειας και με τη φωνή να σπάει σε κάθε λέξη, απηύθυνε το στερνό αντίο η Άννα Ιωάννου, ζωντανεύοντας τον χαρούμενο και αισιόδοξο χαρακτήρα των αδικοχαμένων θυμάτων.

Στην κηδεία, που τελέστηκε με δαπάνη του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, παρέστησαν η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Φιλίππα Χριστοδουλίδη Καρσερά, η Υφυπουργός Μαριλένα Ευαγγέλου, βουλευτές, δήμαρχοι, κοινοτάρχες, και δημοτικοί σύμβουλοι.

Αύριο η αναπαράσταση στο σημείο του δυστυχήματος

Την ίδια ώρα συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εξετάσεις της Τροχαίας Λεμεσού, με στόχο να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες διπλοκάμπινο όχημα συγκρούστηκε σφοδρά με το σαλούν όχημα των θυμάτων, πάνω στα φώτα τροχαίας, οδηγώντας και τους τέσσερις επιβαίνοντες στο θάνατο.

Έχοντας στα χέρια τους το βίντεο ντοκουμέντο, από κλειστό κύκλωμα γειτονικού υποστατικού, καθώς και τις δύο μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, οι ανακριτές είναι πλέον πεπεισμένοι ότι καταρρίπτεται ο ισχυρισμός που επιμένει να προβάλλει ο οδηγός του διπλοκάμπινου οχήματος ότι πέρασε με πράσινο φανάρι.

Αύριο Πέμπτη εμπειρογνώμονες της Τροχαίας θα προχωρήσουν σε αναπαράσταση του δυστυχήματος, ώστε να απαντηθεί το μεγάλο ερώτημα της ταχύτητας με την οποία κινείτο το διπλοκάμπινο όχημα πριν από τη μοιραία θανατηφόρα σύγκρουση.