Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί αύριο το βράδυ για την Πολωνία, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη κατά την οποία θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη σύζυγο του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Βαρσοβία, στις 23 Μαΐου, και ακολούθως θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πολωνίας κ. Andrzej Duda την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στη συνέχεια θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης Κύπρου – Πολωνίας  στον τομέα του Αθλητισμού και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Προέδρων στα ΜΜΕ.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου και θα καταθέσει στεφάνι.

Στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας κ. Donald Tusk, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο τη Βουλής κ. Szymon Hołownia.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η σύζυγος του και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος Duda.

Στις 24 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην Κρακοβία όπου θα επισκεφθούν το Jagiellonian University, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και θα μιλήσει στους φοιτητές, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση του στο Μουσείου του Πανεπιστημίου.Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα μεταβούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα επισκεφθούν το κάστρο Wawel, ενώ το μεσημέρι θα  παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Κυβερνήτη Ελάσσονος Πολωνίας.

Την κυπριακή αντιπροσωπεία θα απαρτίζουν η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Μαριλένα Ραουνά, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Αντωνίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 24ης Μαϊου.