Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Αντιμέτωπος με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και των πράξεων που στοχεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, πέραν των τροχαίων αδικημάτων βρίσκεται ο 23χρονος οδηγός του οχήματος που παρέσυρε και τραυμάτισε την 77χρονη Ελένη Σταυρινίδου.

Όπως ανέφερε σήμερα σε διάσκεψη Τύπου ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, αυτό προέκυψε από μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία, καθώς «φαίνεται πως ο τρόπος με τον οποίο προκλήθηκε ο θάνατος του θύματος του τροχαίου, δεν ήταν απλώς από αμέλεια, αλλά από σκοπιμότητα», όπως είπε.

Διευκρίνισε, κατόπιν ερώτησης δημοσιογράφου, ότι η μαρτυρία προκύπτει από κάμερα που χρησιμοποίηση ο ίδιος ο ύποπτος, η οποία έχει παραληφθεί ως τεκμήριο, όπως αναφέρθηκε και στο δικαστήριο. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η μαρτυρία αυτή έπεισε το δικαστήριο και για το ενδεχόμενο σκοπιμότητας από πλευράς του υπόπτου, ο οποίος κινούνταν στο ρείθρο του δρόμου, σε κάποια απόσταση από το θύμα, όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, πρόσθεσε ότι ο ίδιος ο ύποπτος προβάλλει τους δικούς του ισχυρισμούς, οι οποίοι θα ληφθούν υπόψη. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας συνέχισε λέγοντας ότι «όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, θα σταλεί η υπόθεση στη Νομική Υπηρεσία και θα μελετηθεί το μαρτυρικό υλικό, για να καταλήξουμε στα αδικήματα που προκύπτουν από το σύνολο των ερευνών και μαρτυριών».