Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αγορά ψώνια τραπέζι φρούτα λαχανικά
*Φωτογραφία αρχείου

Περισσότερα από διακόσιες σαράντα τέσσερις χιλιάδες ζώα θυσιάστηκαν για το γιορτινό τραπέζι.

Η κίνηση στις υπεραγορές και τις κρεαταγορές, ήταν ιδιαίτερα αυξημένη τις προηγούμενες μέρες, σκηνικό το οποίο αναμένεται να επαναληφθεί και το επόμενο τριήμερο της Πρωτοχρονιάς. 

Μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων είχαν οδηγηθεί στα σφαγεία 24,613 αιγοπρόβατα, 17,165 χοίροι, 573 βοοειδή, 11,250 γαλοπούλες και 191,095 κοτόπουλα.

Σύμφωνα με το Διευθυντή των Κτηνιατρικών υπηρεσιών οι αριθμοί κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

«Αναμένεται όπως συνήθως γίνεται περί τις 38 με 40 χιλιάδες μέχρι και τα Θεοφάνεια να υπάρξει η σφαγή ζώων για την εορταστική περιόδου του δεκαημέρου», επισήμανε ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλος Πίπης.

Οι έλεγχοι των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στην αλυσίδα διακίνησης κρέατος και άλλων ζωϊκών προϊόντων, όπως τα εργαστήρια κοπής κρέατος, τα κρεοπωλεία, τα γαλακτοκομεία τυροκομεία και τα υπόλοιπα υποστατικά διαχείρισης ζωϊκών προϊόντων, συνεχίζονται ενόψει και της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Καταναλωτών και Υπεραγορών η αγορά κινήθηκε σε καλύτερα επίπεδα σε σχέση με την περσινή χρονιά, κάτι που μπορεί να αποδοθεί και στη μείωση της τιμής κάποιων βασικών προϊόντων.

Σε αντίθεση βέβαια με την αγορά ειδών ένδυσης και υπόδησης για τους ενήλικες όπου τα πράγματα εκεί δεν πήγαν και τόσο καλά.