Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ικ

Μονό λευκά δεν θα  είναι φέτος τα Χριστούγεννα. Οι γεμάτες νοσταλγία εικόνες με τις νιφάδες του χιονιού να βάφουν λευκό το τοπίο φαντάζουν σενάριο φαντασίας, ακόμη και για ορεινά.

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει και σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας για λίγες μέρες δεν θα έχουμε ούτε βροχές, ούτε καταιγίδες, και βεβαίως  ούτε λόγος  να γίνεται για  χιόνια και παγωνιά.

«Η ασθενής χαμηλή πίεση που μας επηρεάζει σήμερα υποχωρεί από αύριο αναμένουμε ψηλή πίεση γενικά κυρίως αίθριος ο καιρός. Οι θερμοκρασίες μας σημειώνουν σχετική άνοδο κατά το τριήμερο των Χριστουγέννων, της Τρίτης και της Τετάρτης», επισήμανε ο Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Ματθαίος Παπαδάκης.

Για όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν τα τελευταία τους ψώνια αύριο ο καιρός θα είναι ιδανικός για μια βόλτα στις εμπορικές λεωφόρους καθώς η παραμονή των Χριστουγέννων όπως και τα Χριστούγεννα θα κυλήσουν με καλές θερμοκρασίες.

«Οι θερμοκρασίες είναι πιο ψηλές από τις κανονικές για την εποχή, αναμένουμε να ανέλθουν στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 22 στα παράλια και γύρω στους 8 στα υψηλότερα ορεινά», ανέφερε ο κ. Παπαδάκης.

Η καλοκαιρία όπως φαίνεται θα συνεχιστεί και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας καθώς η θερμοκρασία κυμαίνεται σχεδόν τέσσερις βαθμούς πιο πάνω από την κανονική για την εποχή.