Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βρεφος

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες με την παιδοκόμο, έχουν θορυβήσει τους αρμοδίους, οι οποίοι και προχωρούν σε τροποποίηση της Νομοθεσίας για προστασία των παιδιών και βρεφών που ευρίσκονται υπό τη φροντίδα κατ οίκον παιδοκόμων.

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι, η Επίτροπος Νομοθεσίας, Λουϊζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου, παραδέχθηκε ότι αρκετές νομοθεσίες χρήζουν αναθεώρησης και τόνισε πως το νομικό πλαίσιο για τα αιτήματα που υποβάλλονται ως προς την εξασφάλιση άδειας παιδοκόμου, θα γίνει σύντομα πιο αυστηρό.

«Στήνουμε ένα νέο νομικό πλαίσιο και μηχανισμούς για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά όπου στη βάση αυτού του πλαισίου θα γίνονται οι αιτήσεις για την έγκριση της καταλληλότητας τους και εγγραφή στο μητρώο», ανέφερε.

Όπως εξήγησε η κ. Ζαννέττου θα είναι πλέον πιο αυστηρός ο έλεγχος των προσώπων που επιθυμούν να εγγραφούν στο μητρώο με τους κατ οίκον παιδοκόμους. «Θα ελέγχεται ακόμη και το πρόσωπο το οποίο διαμένει με το πρόσωπο  που θα έκανε τον κατ οίκο παιδοκόμο στο σπίτι του, η καταλληλότητα του σπιτιού του», συμπλήρωσε.

Διερευνώνται όλες υποθέσεις της παιδοκόμου

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρες οι οδηγίες που έχει ενώπιον της η ανακριτική ομάδα: «Να διερευνήσουν εκ βάθους και από την αρχή όλες τις υποθέσεις και σε αυτές που οι γονείς στις δύο υποθέσεις δεν έχουν προβεί σε γραπτή καταγγελία».

Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία έχει ενώπιον της δύο γραπτές καταγγελίες, και δύο αναφορές από γονείς για την συγκεκριμένη παιδοκόμο.