Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Βουλή Ελλάδας

Υπερψηφίστηκε με 158 “ναι” από τη Βουλή των Ελλήνων ο προϋπολογισμός του 2024, που περιλαμβάνει δημοσιονομικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση των εισοδημάτων με πρόσθετα μέτρα στήριξης 2,5 δισ. ευρώ, καθώς και σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Με 249 “ναι” πέρασε ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι σηματοδοτείται η ανάταξη της οικονομίας μας και το πέρασμα από την κρίση στην πρόοδο κι ότι σκοπός του είναι να παρουσιάσει αυτή τη μετάβαση από την προηγούμενη τετραετία που ήταν ουσιαστικά μια τετραετία μάχης με πολλαπλές κρίσεις σε μια τετραετία που ο κεντρικός στόχος της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι άλλος από τη δυναμική ευρωπαϊκή σύγκλιση.

Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για προϋπολογισμό πληθωρισμού και ακρίβειας που τα δύσκολα θα είναι κατά την εφαρμογή του και όχι την ψήφισή του! Πέρα από την κριτική στην κυβέρνηση οι πολιτικοί αρχηγοί παρουσίασαν και τις δικές τους προτεραιότητες στην άσκηση πολιτικής. Όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την εξωτερική πολιτική, την ασφάλεια, τα εξοπλιστικά πρόγραμματα, τις κοινωνικές ανάγκες και την κλιματική κρίση.

Πηγή: ERT News