Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυ

Φαίνεται να έστησαν σκηνικό  με πετροβολισμό και ρίψη κροτίδων οι νεαροί το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό προκειμένου να φέρουν τους Αστυνομικούς στην περιοχή με στόχο να τους στήσουν ενέδρα και να τους επιτεθούν. Αυτό τουλάχιστον εκτιμούν οι ανακριτές και αυτό προκύπτει από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις. Πάντως σύμφωνα και με φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 από την χθεσινή εφιαλτική νύχτα αποτυπώνεται το μένος που είχαν οι κουκουλοφόροι προς τους αστυνομικούς. 

«Από τα γεγονότα αλλά και τα τεκμήρια που έχουν εντοπιστεί, φαίνεται ότι στόχος τους ήταν να μεταβούν στο χώρο τα περίπολα της Αστυνομίας και να επιτεθούν. Είναι μία συμπεριφορά που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες μέρες στους χώρους όπου υπήρχαν ξύλα για τις λαμπρατζιές, όπου συγκεντρώνονταν νεαρά πρόσωπα και υπήρχε αυξημένη παραβατικότητα από νεαρά πρόσωπα και σε πολλές περιπτώσεις χρήση κροτίδων και άναμμα φωτιών», ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εξετάσεις της Αστυνομίας και αναζητούνται τα οποιαδήποτε τεκμήρια στην περιοχή που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

«Να αναφέρουμε ότι έχουν εντοπιστεί και παραληφθεί κάποια τεκμήρια, όπως μπουκάλες με εύφλεκτες ύλες και άλλα αντικείμενα τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις», σημείωσε ο κ. Κυριάκου. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία τις τελευταίες μέρες είχαν εντατικοποιηθεί τα μέτρα της ΑΔΕ Λεμεσού, είχαν γίνει πέραν των 30 συλλήψεων νεαρών προσώπων που είχαν συγκεντρωθεί σε αυτούς τους χώρους.

Στη συγκεκριμένη περιοχή σύμφωνα με την Αστυνομία όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι νεαροί είναι περιοχή που ελέγχεται από τις βρετανικές βάσεις όμως η Αστυνομία ανταποκρίθηκε άμεσα γιατί κινδύνευε κόσμος που προσπαθούσε εκείνη την ώρα να πάει στην εκκλησία και δέχονταν πέτρες, μολότοφ και κροτίδες από αυτά τα νεαρά πρόσωπα.

«Είναι ένα γενικότερο πρόβλημα η νεανική παραβατικότητα που θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας για το πως ελέγχουμε τα παιδιά μας», τονίζει ο κ. Κυριάκου. 

Πολεμικό σκηνικό και εφιαλτική η νύχτα 

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης γύρω στις 10.30 χθες βράδυ, η Αστυνομία έγινε δέκτης τηλεφωνημάτων που ανάφεραν ότι, στο δρόμο Ύψωνα προς Ερήμη, υπήρχαν συγκεντρωμένα αρκετά νεαρά πρόσωπα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και έριχναν βόμβες μολότοφ και κροτίδες σε διερχόμενα οχήματα.

Στο σημείο μετέβησαν μέλη της Αντιοχλαγωγικής ομάδας και της ΜΜΑΔ τα οποία μόλις στάθμευσαν τα περιπολικά, δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση από 100 περίπου άτομα με βόμβες μολότοφ, πυροτεχνήματα ευθείας τροχιάς, κροτίδες και πέτρες.

Τα μέλη της Αστυνομίας προέβησαν στη χρήση χημικών για τη διάλυση των πιο πάνω ατόμων. Κατά την επίθεση, τα πιο πάνω πρόσωπα έθεσαν φωτιά σε ένα από τα υπηρεσιακά οχήματα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ άλλα τέσσερα περιπολικά οχήματα υπέστησαν υλικές ζημιές. Τα πιο πάνω πρόσωπα, εκμεταλλευόμενα και την απουσία φωτισμού στη συγκεκριμένη περιοχή, τράπηκαν σε φυγή. Από το σημείο εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, δύο μπουκάλια τα οποία περιείχαν εύφλεκτη ύλη και εντοπίστηκαν κοντά στο περιπολικό που καταστράφηκε από τη φωτιά.

Καταδικάζει η Αστυνομία 

O Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου «καταδικάζει σφοδρά την απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκαν Αστυνομικοί συναδέλφοι μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους στον Ύψωνα πριν από λίγη ώρα ευτυχώς χωρίς τραυματίες.»

«Παραμένουμε στο πλευρό των  συναδέλφων και ενημερώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους επιθέσεις προς τους συναδέλφους μας χωρίς ατιμωρησία σε όσους ευθύνονται. Είμαστε ταγμένοι στο καθήκον και η αντίδραση μας θα είναι δυναμική. Επίθεση σε συνάδελφο σημαίνει επίθεσή σε όλη την οικογένεια της Αστυνομίας», τονίζει ο Σύνδεσμος.

Σε ανακοίνωση του ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος Ισότητα ανέφερε πως, «είναι με μεγάλη αγανάκτηση που πληροφορηθήκαμε την επίθεση, που έχουν δεχθεί οι συνάδελφοι μας στη Λεμεσό, όπου κινδύνεψε η ζωή και η σωματική τους ακεραιότητα εν ώρα καθήκοντος».

Φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 από το εφιαλτικό βράδυ: 

τξυ
ξυτ
ξυτ
jy
jyt
jyt
jyt
jyt