Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Στη Γενική Εισαγγελία προωθούνται εκθέσεις πταίσματος για 20 περιπτώσεις ιδιοκτητών κτηνοτροφικών/γεωργικών υποστατικών (στιάδια) στην περιοχή του Ακάμα, οι οποίοι προχώρησαν σε παράνομες παρεμβάσεις και μετατροπές στα υποστατικά τους, κατά παράβαση της άδειας χρήσης τους. Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι στους ιδιοκτήτες είχε αποσταλεί επιστολή με όρο εντός δύο μηνών να άρουν τις παρανομίες και να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα, χωρίς να υπάρξει συμμόρφωση από πλευράς τους. Ως εκ τούτου, η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου και το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ετοιμάζει εκθέσεις πταίσματος και εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, θα υποβληθούν στη Γενική Εισαγγελία για περαιτέρω χειρισμό και λήψη δικαστικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι οι αυθαιρεσίες στα εν λόγω στιάδια είχαν εντοπιστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου από κλιμάκιο αποτελούμενο από Λειτουργούς της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως (Γραφεία Πάφου) και της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας. Οι έλεγχοι έγιναν με φυσική αυτοψία του κλιμακίου και με τη χρήση τεχνολογικών μέσων.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν παράνομες παρεμβάσεις σε 25 υποστατικά, τα οποία βρίσκονται σε τεμάχια στις παρυφές του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα σε σημεία που γειτνιάζουν με περιοχές του Δικτύου Natura. Για τις πέντε εξ αυτών των περιπτώσεων είχαν ήδη ληφθεί δικαστικά μέτρα.