Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πατατοπαραγωγοί

Μπορεί να αποφεύχθηκε στην ύστατη η διαμαρτυρία των πατατοπαραγωγών που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Τρίτη, ωστόσο αύριο παίρνουν τα τρακτέρ τους και μαζί με τους σιτηροπαραγωγούς θα πορευτούν προς το Προεδρικό Μέγαρο. 

Οι πατατοπαραγωγοί  συναντήθηκαν προ ημερών με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη και παρά το γεγονός ότι τα βρήκαν,  από το υπουργείο Γεωργίας δεν υπήρξε έκτοτε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπος τους, Ανδρέα Κάρυο, υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ενημερωθούν μέχρι το μεσημέρι από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας. 

«Έχουμε συμφωνήσει με τον Πρόεδρο αλλά υπήρχε η απόφαση εκ μέρους του να μας ενημερώσει γιατί θα έβλεπε και τον Υπουργό Οικονομικών το Σαββατοκύριακο, να μας ενημερώσει για να ξέρουμε και εμείς τι να κάνουμε», ανέφερε ο κ. Κάρυος.  

Στην αυριανή πορεία διαμαρτυρίας καλούν και τους υπόλοιπους κλάδους της γεωργίας μαζί τους. 

«Γιατί το αυξημένο κόστος είναι για όλους, δεν είναι μόνο για τους πατατοπαραγωγούς και τους σιτοπαραγωγούς, απλά τυγχάνει να έχουμε και περισσότερα έξοδα» δήλωσε ο κ. Κάρυος. 

Οι πατατοπαραγωγοί και οι σιτηροπαραγωγοί θα συγκεντρωθούν αύριο στις 09:00 το πρωί στον χώρο στάθμευσης του ΓΣΠ και στην συνέχεια θα πορευτούν προς το Προεδρικό Μέγαρο.