Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πατατοπαραγωγοί

Ολοκληρώθηκε η Παγκύπρια συνέλευση των πατατοπαραγωγών, στο Λιοπέτρι. Επί τάπητος η λήψη δυναμικών μέτρων, εάν η κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα μέτρα για στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Τα επόμενα τους βήματα αποφάσισαν οι πατατοπαραγωγοί μετά από συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σε όλη την στο αμφιθέατρο Λιοπετρίου. Οι πατατοπραγωγοί προχωρούν σε δυναμική κινητοποίηση τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου σε περίπτωση που τα αιτήματα τους δεν ικανοποιηθούν από την Κυβέρνηση μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Όπως αναφέρθηκε πριν από λίγο επιχειρείται να κλείσει και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την επιστροφή του στην Κύπρο. Στην μεγάλη κινητοποίηση θα συμμετέχουν και οι υπόλοιποι κλάδοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Οι πατατοπαραγωγοί είναι δυσαρεστημένοι ή μπορούμε να πούμε ακόμα και οργισμένοι, καθώς το ύψος των επιχορηγήσεων που τους δίνει η κυβέρνηση για τη φετινή χρονιά έχει μια απόκλιση του ύψους σχεδόν των εκατό ευρώ σε σχέση με το 2022.

Πιο συγκεκριμένα, την περσινή χρονιά είχαν λάβει 130 ευρώ ανά δεκάριο ωστόσο η φετινή επιδότηση κυμαίνεται από 35 με 40 ευρώ, ποσό που αφορά μόνο το 25% του επιπρόσθετου κόστους που επωμίζονται.

Ένας άλλος παράγοντας που τους ωθεί στη λήψη δυναμικών μέτρων είναι το γεγονός πως το αγροτικό πετρέλαιο δεν έχει συμπεριληφθεί στο μειωμένο ΦΠΑ.