Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυπριακα ταχυδρομεια

Τριακόσια μέλη του Κλαδικού Συμβουλίου Ταχυδρομικών Διανομέων της παγκύπριας συντεχνίας «Ισότητα», που εργάζονται στα Κυπριακά Ταχυδρομεία, ξεκίνησαν από σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή, με αφορμή ζητήματα που απασχολούν τους ταχυδρομικούς διανομείς επί σειρά ετών και κυρίως το θέμα της αύξησης των ωρών υπερωριακής απασχόλησης.

Αυτό δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Πρόεδρος του Κλαδικού Συμβουλίου Ταχυδρομικών Διανομέων της Παγκύπριας Συντεχνίας «Ισότητα», Αντώνης Παναγή, ο οποίος ανέφερε πως η σταδιακή αύξηση των ωρών υπερωριακής απασχόλησης για τη διεκπεραίωση της δεύτερης ταχυδρομικής διανομής έχει οδηγήσει σε επαγγελματική εξουθένωση και εργασιακή ανασφάλεια το προσωπικό.

Ο κ. Παναγή αναφέρθηκε σε σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Κλάδος, ενώ σημείωσε πως έχει ήδη αποφασιστεί από τα μέλη του Κλαδικού Συμβουλίου Ταχυδρομικών Διανομέων της παγκύπριας συντεχνίας «Ισότητα» όπως προχωρήσουν σε επ’ αόριστον αποχή από την υπερωριακή απασχόληση από τις 2 Ιανουαρίου του 2024.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της Λευκωσίας (φώτα Καλησπέρα) από τους χαμηλόμισθους του δημόσιου τομέα.