Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τρ

Στους δρόμους για δεύτερη ημέρα βγήκαν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι του δημοσίου ζητώντας αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Μετά από κάλεσμα της παγκύπριας συντεχνίας Ισότητα για 48ωρες κινητοποιήσεις, με βασικό αίτημα την βελτίωση των απολαβών τους, οι χαμηλόμισθοι συγκεντρώθηκαν και σήμερα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.  Οι εκπρόσωποι της συντεχνίας τόνισαν σήμερα ότι θα γίνει μια μικρή παύση στις απεργιακές κινητοποιήσεις ούτως ώστε να δουν τις εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα.

Την ίδια ώρα ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ αναμένουν την τελική πρόταση της κυβέρνησης για την ανέλιξη των χαμηλόμισθων, προκειμένου να καθορίσουν και την δική τους στάση. Οι τρεις συντεχνίες συνεδριάζουν σήμερα στις 15:00 το απόγευμα, όπου θα θέσουν επί τάπητος όλα τα δεδομένα και να αποφασίσουν τα επόμενα τους βήματα, μη αποκλείοντας δυναμικές κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι, χθες  βρέθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και το Υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έστειλε τους χαμηλόμισθους στους δρόμους ήταν η υπαναχώρηση της κυβέρνησης από τα συμφωνηθέντα της 31ης Οκτωβρίου για την επιταχυνόμενη ανέλιξη των χαμηλόμισθων και η μη συμπερίληψη στη συμφωνία Κυβέρνησης και Συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ, της κλίμακας εργαζομένων Α1-2-5, αφήνοντας εκτός συμφωνίας περίπου 1500 χαμηλόμισθους.