Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Με μικρής έκτασης επεισόδια που οδήγησαν τις αρχές σε πάνω από 100 προσαγωγές και τουλάχιστον 24 συλλήψεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης οι εκδηλώσεις για την 15η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μετά την λήξη της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια τόσο στην Αθήνα, όσο και σε Θεσσσαλονίκη και Βόλο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, απο χθες το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 90 προσαγωγές ατόμων στην Αθήνα, εκ των οποίων οι 23 αργά το βράδυ στα Εξάρχεια. Επιπλέον, έγιναν 8 συλλήψεις με τις κατηγορίες περί όπλων και επεισόδια. Η Αστυνομία αναφέρει πως συνολικά 9.000 περίπου άτομα συμετείχαν στην πορεία που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Στην Θεσσαλονίκη η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 16 συλλήψεις και 35 προσαγωγές. Οι περισσότεροι συλληφθέντες κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ οι δύο από αυτούς είναι ανήλικοι. Όλοι θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Στην πορεία σύμμετείχαν σχεδόν 3.000 άτομα, σύμφωνα με τις αρχές.

1

Σε 15 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στον Βόλο για τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας με αφορμή την συμπλήρωση 15 ετών από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Να σημειωθεί ότι από τις 15 προσαγωγές οι 11 είναι ανήλικοι.

Τουλάχιστον 90 προσαγωγές και 8 συλλήψεις στην Αθήνα

Αφού ολοκληρώθηκε η πορεία λίγο μετά τις 20.00 στο κέντρο της Αθήνας, ομάδα ατόμων κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια, όπου έβαλε φωτιές σε κάδους στην οδό Μπενάκη, ενώ εκτόξευσε μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών. Παράλληλα, έσπασαν και τζαμαρίες δύο καταστημάτων.

Λίγο πριν τις 22.00 επεισόδια σημειώνονταν στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Ναυαρίνου.

2

Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας και στη Θεσσαλονίκη

Τα σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την συμπλήρωση 15 ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Μανωλάκη Κυριακού, ενώ ακολούθησε κυνηγητό στα στενά πλησίον της Αγίου Δημητρίου.

1

Οι κουκουλοφόροι πυρπόλησαν κάδους απορριμάτων ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους στα στενά της Αγίου Δημητρίου, όπου κινήθηκαν, αλλά και στους γύρω δρόμους.

Λίγο πριν τις 22.00, άγνωστοι που κινούνταν επί της οδού Κασσάνδρου πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ, βεγγαλικά και πυρσούς προς τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από το τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

1

Πηγή: protothema.gr