Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δημόσιοι υπάλληλοι

Στους δρόμους θα βρεθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη περίπου χίλιοι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι του δημοσίου.

Θα κατέλθουν σε 48ωρη απεργία απαιτώντας από την Κυβέρνηση να τους δώσει γραπτώς την πρόταση για βελτίωση των αποδοχών καθώς και την συμπερίληψη της στον προϋπολογισμό του 2024.  

«Έχουμε κουραστεί από ψεύτικες υποσχέσεις, έχουν αποκαλυφθεί οι προθέσεις της Κυβέρνησης, από πλευράς μας έχουμε δώσει πάρα πολύ τόπο και χρόνο στον διάλογο. Αποφασίσαμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε στα απεργιακά μέτρα γιατί αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς», τόνισε η Πρόεδρος του Γραμματειακού και Γραφειακού Προσωπικού Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, Λίνα Ανδρέου.

Η συντεχνία Ισότητα καλεί τους χαμηλόμισθους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το προεδρικό, στις 8 και 30 το πρωί της Δευτέρας ενώ ακολούθως θα πορευτούν προς το Υπουργείο Οικονομικών.

«Τη Δευτέρα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Προεδρικό και θα δουν την οργή των χαμηλόμισθων οι οποίοι είναι οι ραχοκοκαλιά της δημόσιας υπηρεσίας», επισήμανε η κ. Ανδρέου.

Από την απεργία θα επηρεαστεί η λειτουργία αρκετών υπηρεσιών μεταξύ των οποίων Κτηματολόγιο, κέντρο εξυπηρέτησης του πολίτη, Επαρχιακή Διοίκηση, υπηρεσία ασύλου καθώς επίσης υπουργεία και νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα την τελική πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών αναμένουν την Δευτέρα ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΠΕΟ με τις τρεις συντεχνίες να συνέρχονται την Τρίτη για να την αξιολογήσουν.

«Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη πλέον στις συντεχνίες οι οποίες βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μας έχουν κουράσει και μας έχουν δώσει ψεύτικες ελπίδες πολλές φορές αν υπάρχει επίσημη πρόταση από πλευράς κυβέρνησης και μας ικανοποιεί ίσως να αρθούν τα μέτρα,», επισήμανε η κ. Ανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι αγκάθι στις διαβουλεύσεις μεταξύ συντεχνιών και Υπουργείου Οικονομικών, που ολοκληρώθηκαν χθες αποτέλεσε η πρόταση του Υπουργείου για αναλογικό συνυπολογισμό της υπηρεσίας στην κλίμακα Α1 σε σχέση με την κλίμακα Α2 ώστε να μην επηρεαστεί η μισθοδοτική ισορροπία μεταξύ των υπαλλήλων.