Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Οι διαβουλεύσεις για το ζήτημα των χαμηλόμισθων υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα θα συνεχιστούν και την Παρασκευή, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΥΔΥ, ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

Μετά τη σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της επιταχυνόμενης ανέλιξης των χαμηλόμισθων υπαλλήλων και ειδικότερα στο μοναδικό θέμα διαφωνίας για κάλυψη της υπηρεσίας Α1-Α2-Α5, όπως αναφέρουν οι συντεχνίες, "συμφωνήθηκε όπως οι διαβουλεύσεις συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή με στόχο την κατάληξη σε συμφωνία προκειμένου οι πρόνοιές της να προωθηθούν με τον Προϋπολογισμό του 2024".

Οι οργανώσεις αναφέρουν, επίσης, ότι συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να μη γίνουν οποιεσδήποτε δηλώσεις επί της ουσίας του θέματος.

«Εποικοδομητική η συνάντηση» για συμφωνία για χαμηλόμισθους δημοσίου 

Εποικοδομητική χαρακτήρισε η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών για οριστικοποίηση της συμφωνίας για τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους κλίμακας Α2-Α5-Α7(ii) του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η κ. Πική ανέφερε ότι "έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, είπαν και οι δύο πλευρές τις θέσεις τους", προσθέτοντας ότι έγινε μια πρόταση από το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα σταλεί και επίσημα στις συντεχνίες και η διαβούλευση θα συνεχιστεί.

Από την πλευρά των εργαζομένων, στη συζήτηση συμμετείχαν ΠΑΣΥΔΥ, ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή τους, οι τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις ανέφεραν ότι το θέμα των χαμηλόμισθων υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα έχει τεθεί ως προτεραιότητά τους, προσθέτοντας πως προσδοκία αλλά και απαίτησή τους είναι να υπογραφεί η συμφωνία ώστε να ενσωματωθεί στους προωθούμενους Προϋπολογισμούς του 2024.