Τηλεόραση Ραδιόφωνο
jyt

Η κάθοδος αμερικανών πρακτόρων γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας Κύπρου - Ηνωμένων Πολιτειών και αφορά ανακριτές με τεχνογνωσία και εμπειρία στη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων.

Οι αμερικανοί εμπειρογνώμονες του FBI, είναι ευπρόσδεκτοι δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, αφού θα συνδράμουν τις κυπριακές αρχές στη διερεύνηση των όσων περιλαμβάνονται στην έρευνα για τα «Cyprus Confidential». Και στην οποία καταγράφεται εμπλοκή εταιρειών του τομέα υπηρεσιών, σε διακίνηση κεφαλαίων Ρώσων ολιγαρχών.

Οσον αφορά τις κυρώσεις, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας κ. Χρίστο Αντρέου, η αστυνομία ξεκίνησε τη διερεύνηση των υποθέσεων, πολύ πριν από τα δημοσιεύματα, για τα «Cyprus Confidential». Πέντε υποθέσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί, αποκάλυψε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι.

«Στις τρείς από αυτές, δεν εντοπίστηκαν οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα, άλλες δύο βρίσκονται στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα» είπε ο κ. Αντρέου και συνέχισε λέγοντας πως «άλλες πέντε είναι στο τελικό τους στάδιο και αναμένεται στο προσεχές χρονικό διάστημα να σταλού αυτές στο Γενικό Εισαγγελέα».

Οι οικονομικής φύσεως υποθέσεις, είπε καταλήγοντας ο κύριος Αντρέου, είναι περίπλοκες, δύσκολες και χρονοβόρες στη διερεύνηση.