Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βροχες καιρος

Δέντρα και καλώδια ηλεκτροδότησης αποκόπηκαν, ψαροβαρκες και σκαφη αναψυχης υπεστησαν ζημιες, δρόμοι έκλεισαν, με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή μέχρι αυτή την ώρα.

Οι σφοδροί άνεμοι εντάσεως μέχρι και 8,5 μποφόρ και η παρατεταμένη βροχόπτωση που πλήττουν την Κύπρο από χθες, προκάλεσαν πολλά προβλήματα σχεδόν σε όλες τις επαρχίες με την πυροσβεστική και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε κινητοποίηση για παροχή βοήθειας .

Από τους δυνατούς ανέμους ξεριζώθηκαν δέντρα, μετακινήθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες και μεταλλικές κατασκευές, αποκόπηκαν καλώδια της Αρχής Ηλεκτρισμού, ενώ υπέστησαν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα από πτώσεις αντικειμένων.

Κατά την διάρκεια του 24ωρου, σύμφωνα με την Κούλλα Μεσαρίτου Λειτουργό Γραφείου Τύπου και Δημόσιων Σχέσεων της Πυρσβεστικής Υπηρεσίας, από τις 6 το πρωί της Κυριακής μέχρι και τις 6 σήμερα το πρωί είχαμε συνολικά ανταποκριθεί σε 20 κλήσεις παγκύπρια οι οποίες σχετίζονταν με τα φαινόμενα αυτά και αφορούσαν πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων ως επί το πλείστον. «Σε δυο περιπτώσεις στη Λάρνακα είχαμε πτώσεις ντεποζίτων νερού από ταράτσες, πυρκαγιές μετά από σπινθυρισμούς καλωδίων και μια πτώση αλεξικέραυνου στην επαρχία Λεμεσού» είπε.

Ζημιές σε ψαρόβαρκες και σκάφη αναψυχής

Στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου , ψαρόβαρκες και σκάφη αναψυχής που είναι δεμένα στην κεντρική αποβάθρα υπέστησαν ζημίες ενώ σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισαν και οι επιχειρηματίες στο χώρο του λιμανιού όταν το ενιαίο στέγαστρο που καλύπτει όλα τα υποστατικά κατά μήκος του πεζοδρόμου έμπαζε νερά.

Από την έντονη βροχόπτωση, προβλήματα σημειώθηκαν και σε πολλά σημεία του αυτοκινητόδρομου Πάφου - Λεμεσού λόγω της συσσώρευσης νερού στο οδόστρωμα, ενώ σε αρκετές περιοχές του νησιού οι δυνατοί άνεμοι απέκοψαν καλώδια της ΑΗΚ .
 

Αλλαγή του καιρού τις επόμενες μέρες

Οι ισχυροί άνεμοι που έχουμε μέχρι τώρα σιγά σιγά μέχρι το βράδυ θα εξασθενισουν για τις υπόλοιπες μέρες δεν περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις και με την θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακά αισθητή άνοδο μέχρι την Παρασκευή, να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, κοντά στους 22 βαθμούς να φτάσει μέχρι την παρασκευή στο εσωτερικό.