Τηλεόραση Ραδιόφωνο
rhino

Ένα από τα πιο σπάνια θηλαστικά στον κόσμο, ένας μαύρος ρινόκερος, γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο στην Αγγλία. Τα πλάνα από την γέννηση κόβουν την ανάσα.

Σε πρόσφατο δελτίο τύπου οι φύλακες του ζωολογικού κήπου στο Cheshire της Αγγλίας, είπαν ότι το νεογέννητο έφυγε από το πλευρό της μητέρας του από την ημέρα της γέννησής του, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

«Περιμέναμε με ανυπομονησία αυτή τη γέννα για 15 μήνες, καθώς είναι πολύ ασυνήθιστο για έναν ρινόκερο να γεννήσει κατά τη διάρκεια της μέρας και πραγματικά δεν περιμέναμε να συμβεί ακριβώς μπροστά μας» είπε η υπεύθυνη της ομάδας ρινοκέρων του Ζωολογικού Κήπου, Emma Evision.

«Το να δούμε το νεογέννητο να έρχεται με ασφάλεια στον κόσμο, μπροστά στα μάτια μας, ήταν ένα απίστευτο προνόμιο»

Ο νέος ρινόκερος δεν έχει λάβει ακόμη όνομα, αλλά η μητέρα του ονομάζεται Zuri. Η Evision είπε ότι το μικρό είναι υγιές, καλοθρεμμένο και «πολύ περίεργο και γεμάτο ενέργεια».

Το είδος του στο σύνολό της όμως υποφέρει. Οι μαύροι ρινόκεροι (Diceros bicornis) στην Αφρική κάποτε αριθμούνταν σε δεκάδες χιλιάδες, και όμως σήμερα, υπάρχουν μόνο περίπου 6.500 στη φύση.
 
Αρκετά υποείδη έχουν ήδη εξαφανιστεί και τα περισσότερα από αυτά που εξακολουθούν να υπάρχουν βρίσκονται σε κρίσιμο κίνδυνο λόγω της συνεχιζόμενης λαθροθηρίας και της απώλειας οικοτόπων.
 
 
Πηγή: Science Alert