Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια ιστοτητα πασυδυ

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο Οργανωτικός Διευθυντής της ΠΑΣΥΔΥ Ανδρέας Λουκά και ο Πρόεδρος του Αστυνομικού Κλάδου της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα, Νίκος Λοϊζίδης. Θέμα της αντιπαράθεσης οι καταγγελίες που είχε κάνει ο Νίκος Λοϊζίδης για παραβίαση της συντεχνιακής ελευθερίας με απειλές σε δόκιμους αστυνομικούς για να μην ενταχθούν στην Ισότητα. Η συνομιλία μεταξύ των δύο συνδικαλιστών ήταν έντονη με ανταλλαγή και χαρακτηρισμών.

Ο Νίκος Λοϊζίδης κατήγγειλε την ΠΑΣΥΔΥ λέγοντας ότι «Η Ισότητα δεν λαμβάνει ένα εκατομμύριο χορηγίες από το κράτος για να επισκέπτεται υψηλά ιστάμενους και να φτιάχνει τα προνόμια και μισθολογικές κλίμακες διευθυντών αλλά και ανώτερων βαθμίδων στις κλίμακες». Κάτι που όπως είπε μπορεί να αποδείξει με έγγραφα.

Ο Ανδρέας Λουκά χαρακτήρισε ασυναρτησίες και αοριστίες όσα ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης. Ανέφερε ότι οι κατηγορίες κατά του ΣΑΚ είναι ανυπόστατες. Υπέδειξε ότι πέρσι τον Οκτώβριο ο ΣΑΚ και η ΠΑΣΥΔΥ πέτυχαν συμφωνία για το μισθολόγιο με αύξηση στις κλίμακες. «Οι απλοί αστυνομικοί σε δώδεκα χρόνια πάνε στην κλίμακα 7, έχουν συνταξιοδοτικό με αφορολόγητο εφάπαξ και σύνταξη που ούτε στο όνειρό τους δεν θα το έβλεπαν» είπε και πρόσθεσε: «Φέραμε την εναρμόνιση του ωραρίου των αστυνομικών σε βάθος τριετίας η οποία εκκρεμούσε για 30 χρόνια και τις προσλήψεις 200 πρόσθετων αστυνομικών».

Απαντώντας στην κατηγορία ότι ο ίδιος δεν είναι αστυνομικός για να εκπροσωπεί τους αστυνομικούς ανέφερε ότι είναι εξ΄επαγγέλματος συνδικαλιστής.

Αναφέρθηκε και σε τραγελαφικά όπως τα είπε περιστατικά σημειώνοντας πως όταν η ΠΑΣΥΔΥ με τον ΣΑΚ ήταν έτοιμοι να ανακοινώσουν συμφωνία για το μισθολόγιο η Ισότητα είχαν προκηρυγμένη απεργία για εφτά ημέρες μετά. «Καμιά επαφή με την πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Λοϊζίδης διόρθωσε τον κ. Λουκά πως οι αστυνομικοί δεν μπορούν να κάνουν απεργία αλλά μόνο εκδήλωση διαμαρτυρίας, σημειώνοντας: «Πάντα έτσι γίνεται. Πάντα η Ισότητα βγαίνει μπροστά για να ακολουθήσουν οι δικές σας συναντήσεις με αξιωματούχους για να μπορέσετε να πείτε ότι εσείς τα κερδίσατε».

Μετά από έντονη συζήτηση οι δύο συνδικαλιστές δεσμεύτηκαν για μια νέα τηλεοπτική συζήτηση στο Μέρα Μεσημέρι για να συνεχίσουν την επιχειρηματολογία τους.